Vietnam in de race om Grand Prix Maleisië op te volgen

P-20150327-00445_news-1

F1 CEO Chase Carey heeft gezegd dat er vanaf nu alleen nog races worden toegevoegd aan de kalender wanneer het circuit een geweldige race kan bieden. Daarnaast moet het circuit zich ook op een plek bevinden die tot de verbeelding spreekt. Vietnam lijkt een van de grote kanshebbers te zijn.

Tijdens de FIA Sport Conferentie in Manila ontvouwde Carey de toekomstplannen van Liberty Media, het bedrijf dat de commerciële rechten beheert van de Formule 1. Carey vertelde wat het bedrijf voor ogen heeft om de sport leuker te maken en waaraan nieuwe circuits moeten voldoen. "Allereerst moeten we zeker weten dat het circuit geweldig is voor een race. Al het andere kunnen we er wel omheen bouwen. Vandaag de dag zijn er circuits waar we aan moeten werken omdat ze niet de meest opwindende race bieden. Er zitten er een paar tussen die fantastisch zijn," aldus Carey.

Na het afvallen van de GP van Maleisië wordt er naarstig gezocht naar een vervangende GP in Azië. Vietnam lijkt de beste papieren in handen te hebben. Niet geheel toevallig heeft Formule 1-sponsor Heineken hier baat bij. De Nederlandse bierbrouwer ziet Vietnam als een van zijn belangrijkste markten en blijft investeren in het land om mogelijkheden voor groei te benutten. Een stratencircuit in de hoofdstad Hanoi lijkt nu steeds dichterbij te komen.

"Vietnam is een opwindend land. Een land dat op meerdere manieren tot de verbeelding spreekt. Dat is waar we willen zijn en we zijn enthousiast over de mogelijkheid om te groeien in Azië," aldus de besnorde CEO.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen