Vijf bochten met track limits tijdens GP van Qatar

SI202111181278_hires_jpeg_24bit_rgb

Aankomend weekend staat de allereerste Grand Prix van Qatar op het programma. Het Losail Circuit is nieuw voor de coureurs, maar voordat ze er ook maar een meter op hebben gereden, heeft de FIA al besloten dat er vijf bochten met track limits zullen zijn. 

Hoewel de Formule 1 nog nooit op het circuit heeft gereden, is het Losail Circuit niet geheel onbekend, omdat de MotoGP er wel meerdere malen in actie kwam. Het circuit heeft zestien bochten en door de vlakke kerbstones en grote uitloopstroken heeft de FIA ervoor gekozen om vijf track limits te plaatsen voor dit weekend.

Qatar / Losail International Circuit / Formule 1
Foto: YouTube - Losail Circuit Sports Club

Bochten met track limits

De track limits liggen in bocht 4, 12, 13, 14 en 16. Bocht 4 is een 90-gradenbocht waar de coureurs zich goed willen oplijnen voor bocht 5. Bocht 12, 13 en 14 zijn juist drie snelle bochten rechtsaf en bocht 16 is de laatste bocht. De track limit in bocht 16 ligt er zodat coureurs niet buiten de baan gaan om extra snelheid mee te nemen op het rechte stuk. Als de coureurs toch één van de track limits overschrijden, wordt hun rondetijd afgenomen en in bocht 16 wordt ook de rondetijd van de ronde erna geschrapt. In de race krijgt een coureur na drie overschrijdingen van track limits een waarschuwing en bij meer overtredingen beslissen de stewards of hij ook een straf verdient.

Lees ook: Mercedes: “Voordeel nieuwe motor blijft niet lang”

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over F1-weekend in Qatar

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen