Villeneuve blijft F1-debuut Stroll 'bedroevend' vinden

stroll

Jacques Villeneuve vindt het optreden van z'n landgenoot Lance Stroll in de Formule 1 nog altijd 'bedroevend'. Dat zegt de wereldkampioen uit 1997 tegen Autosport.com. Stroll werd aan het begin van dit seizoen fel bekritiseerd, maar reed de laatste twee wedstrijden in de punten en behaalde in Bakoe zelfs een podiumplaats.

"Ik heb altijd het gezegd dat het optreden van Stroll tot Canada bedroevend was", aldus Villeneuve. "En dat was ook zo. Je kan niet zeggen dat iemand 'heel goed bezig is' als hij een seconde per rondje tekort komt op Felipe Massa."

Dat Stroll in de afgelopen twee races punten pakte doet weinig aan de mening van Villeneuve af. "Montreal was bemoedigend en Bakoe was gewoon goed. Maar dat doet niets af aan wat ik eerder dit jaar zei."

Geheime test

Stroll testte tussen de races in Monteal en Bakoe een drie jaar oude Williams op het circuit van Austin. Ook voordat het F1-seizoen begon werkte de Canadees al verschillende privé-testdagen af. "Hij is de enige coureur die tussen races in kan testen", zegt Villeneuve daarover. "Dat is moeilijk te verkroppen. Aan het spenderen van geld zou een limiet moeten zitten."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden