Jüri Vips maakt F1-debuut tijdens VT1 in Spanje

Jüri Vips Debuut F1 Spanje Red Bull Racing

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de Nederlander Nyck de Vries zijn Formule 1-debuut zal maken tijdens de eerste vrije training in Barcelona. Vandaag heeft Red Bull Racing een nieuwe Formule 1-debutant bekend gemaakt, namelijk Jüri Vips. De Est komt uit voor het team tijdens de eerste vrije training. 

Vips rijdt momenteel bij het team van Hitech in de Formule 2 en daarnaast behoort hij tot de welbekende selectie van de Red Bull-opleiding. Ook is de Est sinds 2020 testcoureur wat er nu toe geleid heeft dat hij zijn eerste officiële minuten mag maken in de Formule 1. Toch is Vips niet geheel onbekend in een Formule 1-bolide, aangezien hij al eerder post-season tests heeft mogen verrichten voor zowel Red Bull Racing als AlphaTauri. Vips zal tijdens de eerste vrije training plaatsnemen in de bolide van Sergio Pérez. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jüri Vips (@juri_vips)

 

Formule 2

Na de eerste drie races, staat de 21-jarige Vips momenteel zesde in het kampioenschap van de Formule 2. Tijdens de sprintrace op het circuit in Jeddah behaalde de Est een tweede plaats en dat is tot nu toe zijn best behaalde resultaat. 

Lees ook: Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in VT1 Barcelona

Lees ook: De Vries: Geen idee wat ik kan verwachten

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden