Volgens Alonso kan het alle kanten op gaan bij Alpine

8b66-54b3-f274-4c4280b1b745_e27da3772e2ec81e968ac2933941382e4ee50daa

Fernando Alonso laat in een interview met F1 weten dat het nog onbekend is waar het team van Alpine gaat eindigen dit seizoen. Alonso wilde nog geen voorspelling maken, maar het kan volgens hem zomaar gebeuren dat het team moet vechten voor de vijftiende plek.

Op de vraag waar Alpine dit seizoen eindigt, heeft de Spanjaard aangegeven dat hij wil wachten tot Bahrein. Na de eerste wintertests zou er dan misschien een voorspelling kunnen worden gedaan. "Ik ben daar nog niet over aan het nadenken, ik denk dat we daar te vroeg in de voorbereiding voor zitten. Misschien kunnen we na de wintertests een voorstelling maken van waar we staan op de grid, maar momenteel ben ik daar niet mee bezig", aldus Alonso.

da589ae4abadc244872be5a5f0a179-7e1f5-700x438
(c) Alpine F1 team

Toch geeft Alonso een realistische weergave. "We weten dat er veranderingen aan de auto zijn dit jaar, maar ze zijn niet te heftig", vertelt Alonso. "De bolides zullen ongeveer even goed zijn in vergelijking met vorig jaar. Ik denk dat Mercedes vooraan rijdt met daarachter Red Bull. Vervolgens zijn er een aantal teams die dicht bij elkaar rijden. Alpine rijdt in die groep, het wordt interessant om te zien welk team zich het beste aan de nieuwe reglementen kan aanpassen. Het gaat spannend worden en dus kunnen we als zesde op de grid staan, maar het kan ook zomaar de vijftiende plek zijn. Ons doel is om in ieder geval te vechten voor de top 10."

Wintertest

Het was nog even spannend of Alonso mee kon doen aan de wintertests. De Spanjaard werd namelijk aangereden toen hij aan het fietsen was. Zowel Alpine als Alonso hebben zich inmiddels positief uitgesproken over de kansen van Alonso met betrekking tot de wintertests.

De Formule 1 wintertests worden dit jaar verreden in Bahrein van 12 tot en met 14 maart.

Lees ook: Alonso ontslagen uit het ziekenhuis

Lees ook: Top 5: Beste races van Fernando Alonso

Lees ook: Alpine F1 onthult nieuwe auto op 2 maart

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden