Voorlopig geen F1-test voor Carmen Jordá

Carmen_Jorda_Bahrain_2015

Carmen Jordá heeft erkend dat haar Formule 1-test bij Lotus er voorlopig niet komt. De 27-jarige Spaanse werkt echter overminderd hard door en heeft de hoop nog niet opgegeven.

Carmen Jordá tekende voor dit jaar een contract met het Lotus F1-team als ontwikkelingsrijder. Het bracht op verschillende manieren wat reuring in de paddock, onder meer omdat haar prestaties in de voorgaande drie jaar in de GP3-klasse verre van indrukwekkend waren. De andere reuring was dat zij in de ogen van velen een aantrekkelijke verschijning is, wat voor Lotus weer extra publiciteit opleverde.

Met de Spaanse krant Marca keek zij terug op het seizoen tot nu toe. Jordá: "Het is mijn eerste seizoen en ik ben blij hoe ver ik al gekomen ben. Maar mijn droom om een Formule 1-auto te testen is nog niet uitgekomen vanwege wat problemen met het team. Toch weet ik dat mijn tijd zal komen en heb ik me gefocust op het werk in de simulator en op mijn fysieke voorbereiding."

Ze geeft toe dat het niet rijden een tegenvaller is, maar ze is blij dat ze een voorbeeld is voor alle vrouwelijke coureurs in de wereld die dromen van een carrière in de top van de autosport.

Gevraagd naar waar zij zichzelf ziet in vijf jaar antwoordde Jordá: "Mijn enige focus is het testen van de auto binnen zes maanden of een jaar. Het is het enige dat in mijn hoofd zit."

Foto: Lotus F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen