Voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is bekend

SI202109051463_hires_jpeg_24bit_rgb

De voorlopige kalender voor het 2022 Formule 1-seizoen is bekendgemaakt. Max Verstappen en zijn collega's gaan het aankomende jaar maar liefst 23 races rijden. Dat is een recordaantal races wat weer voor een mooi F1-seizoen gaat zorgen.

De openingsrace valt op 20 maart 2022 en wordt gehouden op het circuit in Bahrein. F1 eindigt, zoals de laatste jaren gebruikelijk, in Abu Dhabi op 20 november 2022. De verwachting is dat Formule 1 volgend jaar de hele kalender kan afrijden, de afgelopen twee jaar hebben de coureurs met een aangepast schema gereden vanwege de pandemie.

Max Verstappen / Daniel Ricciardo / Lando Norris / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Geen race in China

Opvallend aan de kalender is de toevoeging van Imola in plaats van China. Dat komt door de huidige omstandigheden rondom corona in het Aziatische land. De verwachting is dat er na 2022 gewoon weer in China gereden wordt. Ook gaat de Formule 1 voor het eerst naar Miami en zijn de afgelaste races van Australië, Canada, Singapore en Japan van 2020 en 2021 teruggehaald voor volgend seizoen. Daarnaast komt de Grand Prix van Nederland weer terug in september als onderdeel van een triple header met Spa en Monza.

Onder voorbehoud

Hoewel dit de definitieve kalender lijkt te zijn, staan sommige circuits nog onder voorbehoud op de planning vanwege hun contract of de goedkeuring van het circuit. Zo is het circuit van Miami nog niet officieel goedgekeurd door de FIA en zijn er nog contractonderhandelingen gaande met Imola, Barcelona en Singapore.

Met het oog op de pandemie blijft de Formule 1 alle maatregelen en aanpassingen in de gaten houden. "We kijken ernaar uit om volgend seizoen meer fans te verwelkomen en hopen dat 2022 normaler aanvoelt dan het leven dat we allemaal hebben meegemaakt in de afgelopen twee jaar. De pandemie is nog steeds onder ons en we zullen daarom waakzaam en veilig blijven", aldus algemeen directeur van de Formule 1 Stefano Domenicali.

Lees ook: F1 aan Tafel over medium bandendrama van Aston Martin

Lees ook: Mario Isola over pitstoploze race Ocon: “Het was gevaarlijk”

Lees ook: Formule 1 wil achtdaagse wintertest op twee locaties

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden