Vooruitblik 2018: De doorbraak van Pierre Gasly?

AP-1UW7ZXEZW1W11_news

Pierre Gasly maakte vorig seizoen eindelijk zijn debuut in de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van Maleisië mocht de Fransman als een van de twee Toro Rosso-coureurs aan de start verschijnen. Het wachten werd beloond, maar door veel technische problemen kon hij zich niet bewijzen. Kan hij in 2018 zijn naam vestigen in de Formule 1?

Gasly had eigenlijk al vorig jaar zijn eerste volledige Formule 1-seizoen gereden. Maar Toro Rosso koos er voor om in 2017 met Carlos Sainz en Daniil Kvyat te rijden. Voor de kersverse winnaar van de GP2 zat er niets anders op dan uitwijken naar de Super Formula in Japan en zijn kans afwachten.

Gasly kreeg de kans op het circuit van Sepang. De Fransman mocht de zwak presterende Daniil Kvyat vervangen. Aan het eind van het jaar stond de teller op vijf races en nul punten. Het is de Fransman niet aan te rekenen, want de betrouwbaarheid van de Renault-motor liet hem te vaak in de steek.

In 2018 moet hij naast Brendon Hartley bewijzen dat Red Bull hem terecht al die jaren als toptalent heeft beschouwd. Of het de Fransman lukt, hangt ook voor een deel af van de progressie van de Honda-motor, waarmee Toro Rosso in 2018 gaat racen. Als de krachtbron van de Japanners goed blijkt te zijn, dan kan hij wel eens de verrassing van het seizoen worden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen