Vooruitblik 2018: Het moet beter bij Lance Stroll

stroll

Het eerste jaar in de Formule 1 was voor Lance Stroll geen groot succes. De Canadees maakte weinig indruk en hij zal dit jaar veel beter voor de dag moeten komen wil hij ooit afkomen van het etiket 'paydriver'. De buitenwacht vindt dat Stroll zijn stoeltje bij Williams te danken heeft aan de diepe zakken van zijn vader, miljardair Lawrence Stroll.

Als je terugkijkt op het seizoen 2017 dan kan de conclusie worden getrokken dat Stroll niet heeft weten te overtuigen. Natuurlijk stond hij in Baku op het podium en liet hij in de kwalificatie in de regen op Monza zien dat hij wel degelijk kan sturen, maar het was te weinig.

Dat beeld wordt alleen maar versterkt als je kijkt naar het gevecht met teamgenoot Felipe Massa. De Braziliaan, die inmiddels met pensioen is, was in de kwalificatie veel sterker dan zijn jongere teamgenoot. Hij versloeg Stroll met maar liefst 17-2.

Ook tijdens de races moest Stroll zijn meerdere erkennen in de Braziliaan. Massa reed in 13 races in de punten, bijna het dubbele aantal races van Stroll. In die Grands Prix verzamelt de Braziliaan 43 punten, drie punten meer dan de Canadees.

Na een lastig debuutseizoen zal 2018 een nog grotere uitdaging worden. Door het vertrek van Massa heeft Williams de beschikking over het jongste rijdersduo. Stroll is dit seizoen de meest ervaren coureur van het team. Zijn nieuwe teamgenoot Sergey Sirotkin heeft namelijk nog enkele Formule 1-race achter zijn naam staan. Hulp van een ervaren teamgenoot kan hij dit jaar dus vergeten. De Canadees zal dit echter niet als een probleem ervaren, want volgens eigen zeggen was Massa geen mentor of coach voor hem.

Of Stroll daarin gelijk heeft, zal nog moeten blijken. Kan het jonge rijdersduo het team helpen om de wagen te ontwikkelen? Williams heeft voor de zekerheid de ervaren Robert Kubica gecontracteerd. Het team laat de Pool ook tijdens de belangrijke wintertests de nodige rondjes rijden.

Het duel tussen Sirotkin en Stroll wordt wel interessant om te volgen. Als de Rus namelijk veel sneller blijkt dan de Canadees dan wordt een Formule 1- carrière zonder het geld van zijn vader een vrijwel onmogelijke opgave. Sirotkin werd verrassend verkozen boven Kubica. De 22-jarige Rus kreeg waarschijnlijk de voorkeur boven de Pool, omdat hij een hoop roebels meeneemt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden