Vooruitblik Max Verstappen op F1 Grand Prix van China

Max_Verstappen_Toro_Rosso_GP_China_2015_14

Max Verstappen staat achtste in het wereldkampioenschap Formule 1 en is onderweg naar de derde wedstrijd van dit jaar. De bestemming is Shanghai voor de Grand Prix van China. Wat verwacht hij er zelf van?

Max Verstappen: "Ik vind China wel leuk en ik herinner me dat ik daar een paar goede inhaalacties had. De eerste vier bochten van het circuit zijn heel bijzonder en lastig om goed te krijgen. Een ander deel van de baan waar ik vorig jaar van genoten heb .... bocht 6. Ik deed daar een goede actie! Ik kon Perez niet inhalen op het rechte stuk, dus ik moest het ergens anders doen. Ik had een goede exit uit bocht 5 en toen we op bocht 6 aankwamen, waar je normaal laat remt, want het is een hairpin, lukte het om in te halen door nòg later te remmen dan normaal. Het is een grote opluchting als je eindelijk je rivaal hebt ingehaald en ik was erg blij."

Verstappen vervolgt: "Bocht 7, 8, 9 en 10 zijn zwaar voor de banden, dus je moet de achterbanden een beetje sparen om daar goede tractie te krijgen. Een ander ding dat ik me herinner van dit circuit zijn de inhaalacties in bocht 14. Ik bereidde mijzelf goed voor naar beneden op het lange rechte stuk en uiteindelijk wist ik er van heel ver voorbij te komen. Helaas had ik vorig jaar een klein probleem op het rechte stuk met nog maar een paar ronden te gaan en moest ik opgeven. Ik zal proberen daar dit jaar niet aan te denken en te vechten tot ik de geblokte vlag zie op de best mogelijke plek."

Foto: Scuderia Toro Rosso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen