Vooruitblik op de Grand Prix van Emilia-Romagna

vooruitblik imola
Premium update

Het eerste raceweekend in Europa staat voor de deur en dat betekent dat je geen wekkers meer hoeft te zetten of laat op moet blijven. In Imola zal de eerste van de twee races in Italië worden verreden, verder zullen er veranderingen zijn aan het circuit, komen Red Bull en Ferrari met upgrades en zullen de coureurs van de Porsche Super Cup hun eerste race van het seizoen rijden. Grand Prix Radio zet alles wat je moet weten op een rijtje.  

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari is dit weekend het strijdtoneel van de Formule 1. In 2020 keerde het circuit in Imola door de coronapandemie terug op de kalender, dit jaar zal de vierde editie van de Grand Prix van Emilia-Romagna plaatsvinden. De oorsprong van de naam komt doordat Imola op de grens ligt tussen de streken Emilia en Romagna. Vorig jaar ging het raceweekend niet door vanwege hevige overstromingen in de streek. Het Italiaanse circuit werd tussen 1981 en 2006 ook al gebruikt, toen werd het de Grand Prix van San Marino genoemd. De baan is erg old school, zoals dat wordt genoemd, het bevat veel grind, weinig uitloopstroken en is er bijna geen ruimte voor een foutje. Er zullen aankomende zondag 63 ronden worden verreden. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden