Vooruitblik op de Grand Prix van Miami

door Björn Smit
Premium update
Hard Rock Stadium miami
Premium update

Deze week reizen we af naar Miami, het bruisende hart van zuidoost Florida en de eerste van drie races in Amerika. Grand Prix Radio zet alles wat je moet weten op een rijtje. In Miami zullen er veel celebrities aanwezig zijn, komen er meerdere teams met upgrades en keert F1 Academy terug.

De Formule 1-coureurs zullen aankomend weekend, voor de derde keer in de geschiedenis van de F1, de strijd met elkaar aan gaan op het Miami International Autodrome. Het circuit bevindt zich naast het Hard Rock Stadium in de Miami Gardens. Het is het stadion van het Amerikaanse football team, de Miami Dolphins. Overigens is het stadion tijdens het F1-weekend omgetoverd tot de paddock. De layout van het circuit kent negentien bochten, drie rechte stukken en aardig wat hoogte verschil, vooral tussen de bochten 13 en 16. Deze bochtencombinatie is ook een van de smalste op de F1-kalender. De baan bevat in totaal drie DRS-zones. De eerste begint net na bocht acht bij het ingaan van sector 2, de tweede is de langste zone en start na bocht 16, de derde en laatste bevindt zich op het rechte stuk van start/finish. Op het 5.412 kilometer lange circuit zullen aankomende zondag in totaal 57 ronden gereden worden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden