Vooruitblik op de Grand Prix van Monaco

door Björn Smit
Premium update
volledige haven monaco
Premium update

Dit weekend gaan we racen door de straten van Monte Carlo voor de prestigieuze GP van Monaco. Het is onderdeel van de Triple Crown en is het enige raceweekend in het jaar waar de meeste coureurs in hun eigen bed kunnen slapen. Grand Prix Radio zet alles wat je moet weten op een rijtje.  

De Grand Prix van Monaco is één van de klassiekers op de Formule 1-kalender en bereikt dit jaar een indrukwekkende mijlpaal. Dit weekend is de 70e editie van de race die meetelt voor het wereldkampioenschap voor coureurs. Los gezien van 2020, die vanwege de coronapandemie niet doorging, is het Circuit de Monaco al sinds 1955 een vast onderdeel van het F1-seizoen. De eerste officiële race voor het wereldkampioenschap was in 1950, maar daarvoor werden er sinds 1929 al meerdere races verreden door de straten van Monaco. Sinds 1929 is de layout nagenoeg niet veranderd en het stratencircuit is dan ook legendarisch geworden. Maar anderzijds is er de laatste jaren ook steeds meer kritiek gekomen op de GP van Monaco. Het circuit is namelijk erg krap en volgens velen niet meer geschikt voor moderne F1-auto’s. In de jaren 70 en 80 waren de auto’s immers een stuk smaller dan in 2024. Overigens is de GP in Monaco de enige race op de kalener waar niet de minimale 305 kilometer gereden wordt, hier rijden de coureurs maar 260.286 kilometer op zondag.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden