Vroegste wereldkampioenen der Formule 1

Verstappen wereldkampioen abu dhabi 2021
Premium update

Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van Singapore zijn tweede wereldtitel behalen. Waar we vorig jaar lang moesten wachten op de beslissende race, komt deze nu dus vrij vroeg. Maar zijn er voorbeelden waarbij de wereldkampioen nog eerder gekroond werd? 

Allereerst: vroeger was het wereldkampioenschap Formule 1 maar ongeveer acht races. Dan is het logisch dat in race zes er soms een wereldkampioenschap werd beslist. Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen: het vroegste waar een coureur het kampioenschap binnen haalde, was inderdaad in de zesde race. In 1952 was het Alberto Ascari die wereldkampioen werd op de Nordschleife, tijdens de Grand Prix van Duitsland. De pole-tijd lag op tien minuten en vier seconden. Ook in 1955 en 1957 werd in de zesde race het kampioenschap bepaald. Juan Manuel Fangio reed in zijn Ferrari naar het kampioenschap in Groot-Brittannië en in zijn Maserati deed hij hetzelfde in Duitsland. De kampioenschappen daarna werden vaak beslist in de zevende of achtste race. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden