VET

De eerste vrije training voor de Grand Prix van België heeft een snelste tijd opgeleverd voor Sebastian Vettel: 1:44.574. De Ferrari-coureur was op Spa-Francorchamps 0.214 sneller dan teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen volgde op de derde plaats: 1:45.507.

De eerste die even na elven naar buiten gaat is Verstappen. De Nederlander neemt op de harde compound ruim de tijd om zijn fans zijn speciale helm te laten zien. Na zijn installatierondje duikt de Nederlander weer naar binnen.

Raikkonen fit genoeg

Ook Nicholas Latifi komt al vroeg in actie. De Canadees neemt in deze eerste sessie bij Williams de plaats in van George Russell. Kimi Raikkonen zit gewoon in de auto: gisteren liet Alfa Romeo reserverijder Marcus Ericsson invliegen omdat Raikkonen last had van een spierblessure. Maar de Fin lijkt vandaag weer helemaal fit.

Technische problemen voor Hamilton

Na een minuut of twintig valt er voor het eerst wat te beleven op de baan: Lewis Hamilton is even stilgevallen met een 'verlies van vermogen' en moet stapvoets terug naar de garage. Later blijkt dat het om een probleem met het gaspedaal gaat. Teamgenoot Valtteri Bottas is niet veel later de eerste die een tijd laat noteren. De 1:47.535 is echter nog ver verwijderd van de 1:44.359 die Sebastian Vettel vorig jaar in de eerste vrije training reed. Daniil Kvyat en Robert Kubica gaan beiden op koude banden in de rondte, maar konden zonder problemen verder rijden.

Verstappen trapt gas in

Inmiddels vindt Verstappen het tijd om gas te geven: de Red Bull-coureur perst er in zijn eerste snelle ronde een 1:47.047 uit, twee tienden langzamer dan Daniel Ricciardo die op dat moment de snelste tijd heeft staan.

Stroll verliet bodywork

Na een half uur moet de wedstrijdleiding de Virtual Safety Car activeren. Lance Stroll verliest op Kemmel Straight opeens een deel van zijn motorkap.

1600
(c) Formula 1

Het opruimen van de brokstukken duurt enige minuten waarna onder andere Verstappen vrolijk doorgaan waar ze gebleven zijn. Dat resulteert halverwege de sessie in een snelste tijd voor de Nederlander, 1:45.803. Derde op dat moment is Verstappen's nieuwe teamgenoot Alex Albon, op ruim een seconde. Hamilton is door zijn technische malheur als enige nog zonder tijd.

Opnieuw problemen voor Hamilton

Na het inleveren van de eerste setjes banden bij Pirelli en een snelle kop thee, gaat met nog een minuut of veertig te gaan het hele spul weer naar buiten. Opnieuw wordt het voor Hamilton een kort optreden: dit keer zijn het software-problemen die hem terug de pits in dwingen.

Ferrari toont spierballen

Met nog een half uurtje te gaan melden ook de beide Ferrari's zich aan het front. De 1:44.574 van Vettel (op softs) is direct de snelste tijd, Charles Leclerc is de tweede coureur die een 1:44 noteert: 1:44.788. Verstappen en Albon volgen op ongeveer een seconde (ook op softs), terwijl Bottas en Hamilton op de hardere gele compound daar weer drie tienden achter staan.

Tijdenlijst eerste vrije training Grand Prix van België

EDNjE7HXkAIGjPv
(c) Formula 1

De tweede vrije training begint vanmiddag om 15:00 uur.

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen