EJbJB6eXsAA_ibS

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië is een prooi geworden voor Alex Albon. De Thaise coureur van Red Bull was tegelijkertijd de held en de schlemiel van de dag met de snelste tijd (1:16.142) en een rode vlag veroorzakende crash. De tweede tijd was voor Valtteri Bottas, Sebastian Vettel werd derde.

Het eerste half uur van deze sessie werd er nauwelijks gereden. De regen zorgde er voor dat de meeste teams binnen bleven. Pas na een kleine dertig minuten werd het wat droger op het Autodromo Jose Carlos Pace en konden de intermediates onder gebonden worden. Dit was ook het moment waarop Verstappen voor het eerst in actie kwam. Terwijl Leclerc steeds snellere rondetijden liet noteren, beperkte de Nederlander zich echter tot een installatieronde.

Inmiddels was Vettel er maar eens goed voor gaan zitten. De Duitser drukte het gaspedaal van zijn SF90 steeds dieper in en kwam uiteindelijk uit op een tijd van 1:17.041. Bottas counterde met nog 28 minuten te gaan met een 1:16.693.

Coryfeeën als Hamilton en Verstappen hadden op dat moment nog geen tijd staan en maakten ook weinig aanstalten de baan op te gaan. Verstappen's teamgenoot Albon deed dat wel en klokte direct de snelste tijd: 1:16.142. Met nog een paar minuten te gaan zorgde de Thaise coureur voor een rode vlag door bij het opkomen van het rechte stuk van de baan te spinnen.

Albon stapte ongehavend uit de auto, maar de sessie was voorbij.

Tijdenlijst eerste vrije training Grand Prix van Brazilië

EJbKOJbWsAEghLL
(c) Formula 1

De tweede vrije training begint om 18:00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden