M148485

Lewis Hamilton heeft in de eerste vrije training van de Grand Prix van China de snelste tijd op de klokken gezet. De Brit was ruim drie tienden sneller dan Kimi Raikkonen. Valtteri Bottas pakte de derde tijd en Max Verstappen eindigde de eerste sessie op P5.

Het Grand Prix-weekend in China begon dit jaar zonder problemen. Waar vorig jaar de eerste twee trainingen te kampen hadden met regen en mist waren, afgezien van een paar kleine druppeltjes, de omstandigheden goed. De coureurs moesten wel rekening houden met een harde wind.

Mercedes zette in de eerste helft van de eerste vrije training de toon. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren op de softs de snelste coureurs. Achter het Duitse team was er een gat van ruim een halve seconde met de Red Bull-coureurs. Daniel Ricciardo en Max Verstappen waren de dag op het circuit van Shanghai begonnen op de mediums.

Aan het eind van de sessie stapten Ferrari en Red Bull over op de de ultrasofts, terwijl de Mercedes-coureurs op de softs bleven rijden. Ondanks de zachtere compound kwamen Sebastian Vettel, Raikkonen, Ricciardo en Verstappen niet aan de snelste tijd van Hamilton.

Spin

Niet voor iedereen was het een probleemloze sessie. Doordat er nog weinig grip op de baan was, maakten enkele coureurs een uitstapje. Onder andere Hamilton, Vandoorne en Verstappen gingen even van de baan. De Nederlander spinde, met nog een half uur te gaan in de training, bij het opkomen van het rechte stuk. Hij moest vervolgens even door de grindbak, maar kon zonder problemen verder.

Uitslag VT1 China:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen