EAZN07jWwAADMPb-1

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland heeft een snelste tijd opgeleverd voor Sebastian Vettel. De Duitse Ferrari-coureur was op de Hockenheimring twee tienden sneller dan teamgenoot Charles Leclerc en drie tienden sneller dan Lewis Hamilton. Max Verstappen werd keurig vierde.

De Nederlander was ook degene die om even na elven het bal opende. Red Bull heeft veel aerodynamische updates meegenomen naar Duitsland en om die te testen was de RB15 van Verstappen uitgerust met een flink aerorack.

Na de installatierondes doken de meeste coureurs weer de pitboxen in. Alleen Carlos Sainz (1:17.939) en Pierre Gasly (1:21.220) noteerden in deze fase een tijd.

Magnussen zorgt voor oponthoud

Na 18 minuten zorgde Kevin Magnussen voor een code rood. De Deense coureur van Haas F1 was in het stadiondeel midden op het circuit stil komen te staan met een elektronisch probleem. Nadat de bolide met Magnussen aan boord was weggesleept, kon de sessie worden hervat.

1
(c) Formula1.com

Met nog een uur te gaan kwamen dan de eerste serieuze tijden op de borden. Niet verrassend waren deze afkomstig van Valtteri Bottas en Hamilton: 1:14.828 en 1:15.563. Verstappen nestelde zich al snel tussen beide Mercedes-coureurs en ook Leclerc liet eindelijk van zich horen met een vierde tijd. Buiten Verstappen reden alle coureurs in de top op de zachte band.

Bottas doet uitstapje

Magnussen was inmiddels weer teruggekeerd op de baan en was in deze fase zelfs even terug te vinden in de top tien. Terwijl Bottas even een momentje buiten de baan had, besloot Leclerc nog even gas te geven en de snelste tijd te verbeteren naar 1:14.268. Hamilton was op dat moment tweede (+0.047), direct gevolgd door Verstappen (+0.062).

EAZLLBGXUAUw-TL
Bottas heeft een momentje naast de baan (c) Formula1

Ook opmerkelijk was het optreden van Racing Point. Het team uit Silverstone is met de B-spec RP19 naar Hockenheim gekomen. Beide rijders nestelden zich tijdelijk in de top tien: Sergio Perez op P6 en Lance Stroll op P10.

Duitsland boven

Sebastian Vettel besloot zijn Duitse fans alvorens over te schakelen naar de long runs nog even waar voor hun geld te geven en verbeterde twintig minuten voor tijd de snelste tijd naar 1:14.013. Een prima start van het weekend dus voor de Scuderia.

Bottas zorgde vlak voor tijd voor een gele vlag in sector 1. De Fin was in Bocht 13 van de baan geschoten, maar kon zijn weg vervolgen. Ook Daniel Ricciardo ging nog even van de baan, maar ook de Australiër leed geen schade.

Tijdenlijst eerste vrije training Grand Prix van Duitsland:

EAZTh6qWsAESPT6
(c) Formula1

De tweede vrije training begint om 15:00 uur.

Wil je alles weten over de Grand Prix van Duitsland? Luister dan naar onze podcast Formule 1 aan Tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden