VT1 Grand Prix van Groot-Brittannië: Bottas snelste, Verstappen 3de tijd

9c2459fb-4035-46fc-ac2f-24ae7236f016_orig

De eerste vrije training werd verreden op een warm en zonnig Silverstone. Met een graad of 25 was het een stuk warmer dan men normaal van Silverstone gewend is. Het was Bottas die de snelste tijd liet noteren gevolg door Hamilton en Verstappen.

Naar aanleiding van de eerste Grand Prix van Groot-Brittannië heeft men besloten nog een aantal aanpassingen aan het circuit te doen. Zo is de kerb in bocht 14 verlengd, waardoor de coureurs daar niet meer een stukje door het gras rijden. Verder meldde Pirelli aan het begin van VT1 te verwachten dat de race van zondag een twee stopper zal worden qua bandenstrategie. Dit weekend rijdt men namelijk met zachtere banden dan vorig weekend en er wordt warm weer verwacht, wat invloed op de banden zal hebben.

https://twitter.com/F1/status/1291677549710528516

De training zelf begon rustig. Veel coureurs doken naar buiten om even een installatierondje te rijden en gingen daarna weer naar binnen. Met nog ongeveer een uur op de klok zijn het beide Ferrari's en Albon die de snelste tijden hebben neergezet. Lewis Hamilton hebben we op dat moment nog niet op de baan gezien. De remschijven van zijn auto zijn voorafgaand aan VT1 vervangen.

Bandenslijtage

Een veel terugkomend punt deze eerste vrije training is de slijtage van de banden. Bijna alle coureurs rijden rond op de softband. Via verschillende boordradio's is te horen dat de banden snel slijten. Onder andere Alexander Albon, Pierre Gasly en Nico Hülkenberg klagen over de bandenslijtage.

https://twitter.com/AlphaTauriF1/status/1291690380409307136

Een ander onderwerp van gesprek dat de komende dagen nog door zal sudderen is het besluit van de stewards dat de brake ducts van de Racing Point toch illegaal zijn. Meer daarover lees je in dit bericht: BREAKING: Brake ducts Racing Point illegaal verklaard.

Nieuwe Honda powerunit

Met nog drie kwartier te gaan zijn de Mercedessen het snelste gevolgd door Leclerc en Albon. Verstappen is op dat moment de enige die wel buiten is geweest, maar nog geen tijd heeft laten noteren.

Uiteindelijk gaat ook Verstappen naar buiten om een tijd neer te zetten. Hij laat de derde tijd noteren op zeven tiende van de Mercedessen. Dit weekend hebben zowel Albon als Verstappen een nieuwe Honda powerunit gekregen. Meer daarover lees je hier: Nieuwe Honda powerunit voor Verstappen en Albon. Voor Albon is het een moeizame eerste vrije training. Hij klaagt over onderstuur en roept over de boordradio dat hij de auto bijna kwijtraakte in bocht 9.

Racing Point-vervanger Nico Hülkenberg doet het ondertussen best goed. Hij heeft de vierde tijd achter zijn naam staan en is een stuk sneller dan zijn teamgenoot Lance Stroll.

https://twitter.com/F1/status/1291696072864210944

Aan het einde van VT1 zijn het achtereenvolgend Bottas, Hamilton en Verstappen die de top 3 van snelste tijden hebben neergezet. Ook vanmiddag zal Grand Prix Radio je op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de tweede vrije training!

Ee0KVeMXgAA7tep-700x394
(c) Formula1.com

Lees ook: Tijdschema voor de 70th Anniversary Grand Prix

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden