M205336

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije is een prooi geworden voor Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen was op een deels natte Hungaroring de snelste in een tijd van 1:17.233. Max Verstappen werd tweede (+0.165), Sebastian Vettel derde (+0,166)

Net op het moment dat om 11.00 uur de eerste auto’s de baan op rijden, begint het te druppelen boven de Hungaroring. Robert Kubica beloont zijn grote Poolse fanschare door als eerste naar buiten te gaan, gevolgd door Nico Hülkenberg en Lando Norris. Niet veel later is het hele veld actief op een dan nog redelijk droge baan.

Probleem voor Bottas?

De enige coureurs die wat langer in de garage blijven staan zijn zijn Valtteri Bottas en Max Verstappen, maar negen minuten na aanvang maakt dan ook de Nederlandse winnaar van de Grand Prix van Duitsland zijn opwachting op de baan en net als de rest van het veld doet hij dat op slicks. Na een installatierondje klokt de Nederlander 1:18.629, op dat moment de snelste tijd. Niet veel later neemt Hamilton de Red Bull-coureur zijn snelste tijd weer af. Bottas staat dan nog steeds in de garage met technische problemen. Het team is druk bezig aan de W10 te sleutelen.

Baan wordt gladder, eerste code geel

Met nog een uur te gaan zorgt Lance Stroll voor een eerste code geel. De Canadees spint op de steeds gladder wordende baan, maar kan zijn weg vervolgen. Niet veel later is Verstappen aan de beurt. Zijn spin wordt veroorzaakt door een windvlaag en levert geen schade op.

Een paar minuten later begint het echt hard te regenen en kiezen alle coureurs ervoor om naar binnen te gaan. Charles Leclerc gaat als eerste weer naar buiten op intermediates, gevolgd door Stroll, Romain Grosjean, Kevin Magnussen en George Russell.

Bottas niet meer in actie

Bij Mercedes hebben ze het inmiddels opgegeven: de krachtbron van de W10 van Bottas blijkt een groter probleem te hebben dan gedacht en dus moet er een andere motor worden ingebouwd:

Met nog twintig minuten te gaan is het opgehouden met regenen. Het hele veld is echter bezig met de racesimulaties, waardoor de tijden niet meer worden verbeterd. Wel is er vlak voor tijd nog een spin van Verstappen, maar die kan zonder verdere problemen zijn weg vervolgen.

Tijdenlijst Grand Prix van Hongarije:

EA9WQNdXsAAQLLN
(c) Formula 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden