VT1 Maleisië: Max Verstappen snelste op natte baan

P-20170929-00090_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen is het weekend goed begonnen in Maleisië. De Nederlander was op een natte baan veruit de snelste. Hij was ruim zeven tienden sneller dan Daniel Ricciardo. Fernando Alonso pakte de derde plaats.

De eerste vrije training van de Grand Prix van Maleisië was nat. Het regende bij het begin van de training zo hard dat de start met een half uur werd uitgesteld. Met nog een uur op de klok gingen de lichten op groen en een groot aantal coureurs deed een installatieronde op de regenband.

Het asfalt droogde langzaam op en met nog een half uur te gaan in de vrije training was er eindelijk actie op de baan. De coureurs reden tot het eind op de intermediates. In het laatste half uur waren het de Red Bulls die constant bovenaan de lijsten stonden.

Ferrari en Mercedes kwamen de eerste vrije training niet aan de tijden van Red Bull. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel werden vierde en vijfde. Kampioenschapleider Lewis Hamilton pakte de zesde tijd. Valtteri Bottas moest genoegen nemen met de zevende plaats.

De tweede vrije training begint om 9:00 uur. Kijk hier voor het volledige tijdschema van de Grand Prix van Maleisië. 

De uitslag van VT1:

https://twitter.com/F1/status/913622971918450688

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden