AP-2227JXVSN2111_news

Max Verstappen heeft op een koud maar zonnig Circuit of the Americas de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlandse Red Bull-coureur was ruim één tiende sneller dan Sebastian Vettel. Alex Albon werd op twee tienden derde.

Mercedes trapt bal af

Geheel tegen de normale gang van zaken in, zijn de beide Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton vandaag als eerste op de baan te vinden. Beide W10's zijn uitgerust met aeroracks, de bekende 'wasrekken' bedoeld om data te verzamelen. De Fin noteert als eerste een tijd: 1:39.846.

Verstappen test het rubber van 2020

Ook Sebastian Vettel en Max Verstappen draaien al vroeg het circuit op. De Nederlander rijdt op 2020-rubber van Pirelli en is gelijk sneller dan Bottas. De start van Charles Leclerc verloopt minder vlekkeloos: de Monegask van Ferrari meldt over de boordradio een motorprobleem.

Déja vu voor Verstappen

Na een half uur klokt Verstappen dan eindelijk de snelste tijd, maar die wordt hem ontnomen omdat hij bij het uitkomen van de laatste bocht de track limits zou hebben overschreden. Het moet de Nederlander ongetwijfeld aan deze actie in 2017 hebben doen denken:

Niet veel later zorgt Nicholas Latifi - deze sessie bij Williams de vervanger van George Russell - voor een gele vlag. Hij valt stil op de baan, maar kan zijn weg niet veel later vervolgen.

Verstappen klokt snelste tijd

Gedurende een half uur is het stuivertje wisselen bovenaan de tijdenlijst. Uiteindelijk wordt met nog 25 minuten te gaan het pleit beslecht in het voordeel van Verstappen. De Nederlander klokt een rappe 1:34.057.

Omdat de meeste teams bezig zijn aan de racesimulaties wordt die tijd niet meer verbeterd. Verstappen boven dus op CotA!

Tijdenlijst eerste vrije training Grand Prix van de Verenigde Staten

EH6hxaHXUAI0b70
(c) Formula 1

De tweede vrije training begint om 21:00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden