DssKHXxX4AAgv8L

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi is een prooi geworden voor Valtteri Bottas. De Finse winnaar van vorig jaar was met een tijd van 1:37,236 slechts een fractie van een seconde sneller dan Max Verstappen (1:37,280). Daniel Ricciardo werd derde in 1:37,428.

Het was Lance Stroll die namens Williams Racing als eerste het asfalt opzocht, direct gevolgd door stalgenoot Sergey Sirotkin. De Rus had in de eerste sessie zijn stoeltje nog moeten afstaan aan Robert Kubica, maar mocht nu zelf weer achter het stuur kruipen. Bij Sauber was Charles Leclerc terug in de auto, nadat eerder op de dag Antonio Giovinazzi de C37 de sporen had gegeven.

Hamilton wisselt van nummer

Opmerkelijk genoeg reed Lewis Hamilton deze tweede sessie weer gewoon met #44 op zijn auto. In de eerste vrije training had hij als regerend wereldkampioen nog gebruik gemaakt van zijn recht om #1 te gebruiken.

Dsrw6BCXgAA0D-F
Hamilton reed in de eerste sessie nog met #1 (c) Mercedes AMG F1

Na een klein kwartier kwam ook Verstappen – op paarse ultra’s – de baan op. Zijn eerste tijd was een 1:38,842, op dat moment de op een na snelste achter Bottas. Hamilton kende een klein uitstapje buiten de baan, maar door de brede uitloopstroken kwam de Engelsman met de schrik vrij.

Verstappen skate op kerbs

Niet veel later ging het mis bij Verstappen. De Nederlander schoof van de baan op een kerb, waarbij zijn RB14 onbestuurbaar raakte. Ook Verstappen had baat bij de lange uitloopstroken naast het circuit en kon terugkeren naar de pits, waar de onderkant van de auto aan een uitgebreid onderzoek werd onderworpen.

mv
Verstappen beschadigt zijn vloer op de kerbs (c) Formula 1

Snellere tijden op hypers

Op het moment dat Verstappen in de garage stond, pakte zijn teamgenoot Ricciardo (op ultrasofts) de snelste tijd: 1:38,582, maar het was Raikkonen die als eerste overstapte naar de zachtere en snellere hypers en daarmee direct veel sneller was: 1:37,461.

Halverwege de sessie keerde Verstappen terug op de baan, ook op de hypersofts. De Nederlander ging naar een 1:37,280, een fractie langzamer dan Bottas die even daarvoor de snelste tijd had overgenomen van Raikkonenn.

Verstappen en Ocon zitten elkaar in de weg

Terwijl de duisternis en daarmee de koelte verder zijn intrede deed in Abu Dhabi, bereidden steeds meer teams zich voor op het simuleren van de race die komende zondag onder dezelfde omstandigheden wordt verreden. Geen verbetering dus van de snelste tijden en ook geen noemenswaardige uitstapjes buiten de baan. Wel was er nog een klein incidentje tussen Verstappen en Esteban Ocon in de pits. De Fransman werd bij het verlaten van de garage iets te snel losgelaten en reed pal voor de deur van de Nederlander naar buiten, maar de twee raakten elkaar niet.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi:

DssdUWPWwAEI0mc
(c) FIA

De derde sessie begint morgen om 11:00 uur. De kwalificatie is om 14:00 uur, live te beluisteren via de app of de site Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden