EKi1hm8XUAAxTPU

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi heeft opnieuw een snelste tijd opgeleverd voor Valtteri Bottas. In deze sessie werden Lewis Hamilton en Charles Leclerc tweede en derde. Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

De tweede vrije training begint om 17:00 uur lokale tijd en dus zijn de omstandigheden in deze sessie vergelijkbaar met die van de race komende zondag. Dat betekent direct veel actie op de baan. Verstappen is een van de weinigen die lang in de garage blijft. Pas na tien minuten draait ook de Nederlander de baan op en klokt direct de snelste tijd.

Met nog een uur te gaan is daar opeens een momentje van Leclerc. De Ferrari-coureur verliest even de controle over het stuur en klapt zijwaarts in de vangrail. De Monegask kan verder, maar duikt direct de pitstraat in.

Tien minuten later raakt Verstappen zijn snelste tijd kwijt aan Bottas en ook Hamilton en Vettel zijn dan sneller dan de Nederlander. Terwijl het steeds donkerder wordt op het Yas Marina Circuit is er opeens een spin van Antonio Giovinazzi, op dezelfde plaats waar eerder Leclerc de muur raakte. Giovinazzi komt er zonder kleerscheuren vanaf en kan na wat heen en weer steken zijn weg vervolgen.

Met nog twintig minuten te gaan gaat het fout tussen Bottas en Romain Grosjean. De Fransman van Haas is bezig aan een langzame ronde, terwijl de Fin bezig is aan een rondje op hoge snelheid. Bottas wil in Bocht 11 binnendoor steken bij Grosjean, maar die gooit de deur dicht waarop beide coureurs hard met elkaar in botsing komen.

Een crash zoals we die niet vaak zien in een vrije training. De sessie wordt enige tijd stilgelegd om de brokstukken op te ruimen. Als dat gebeurd is rest er nog tien minuten waar weinig gebeurt.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Abu Dhabi

EJmM9c7WoAEPS8N
(c) Formula1

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden