AP-1VG65DUNW1W11_news

Daniel Ricciardo heeft in de tweede vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan de snelste tijd neergezet. De Australiër was nipt sneller dan Kimi Raikkonen en Max Verstappen. Raikkonen gaf slechts 0.069 toe op de snelste tijd.

De tweede vrije training was rommelig. Veel coureurs hadden moeite om hun wagen op de baan te houden. In het eerste half uur moest met grote regelmaat de gele vlag worden gezwaaid. Het leek alsof er nog minder grip was dan in de ochtendsessie. Ook later in de training hing er vaak kortstondig geel.

Ricciardo zette vanaf het begin de toon in de vrije training. De Red Bull-coureur was bijna de gehele training boven aan de tijdenlijst te vinden. Hij was zowel op supersoft als ultrasoft erg snel. Raikkonen en Verstappen kwamen in de buurt van de snelste tijd van Ricciardo, maar Sebastian Vettel moest genoegen nemen met een elfde tijd op 1,3 seconden.

Verstappen

Verstappen kende een bijna probleemloze tweede vrije training. Na zijn crash in de ochtend duurde het nog wel twintig minuten voordat hij de baan op kon. In zijn eerste snelle ronde schoot hij nog even rechtdoor, maar kon daarna goede tijden rijden. Hij finishte de training op een derde plaats op slechts een tiende van zijn teamgenoot. Aan het eind van de training moest de Nederlander zijn bolide wel heel rustig naar de pitsstraat rijden. Het team vertelde over de boordradio dat Verstappen de toeren onder de 10.500 moest houden.

Mercedes

Mercedes heeft op het circuit van Baku nog niet helemaal de snelheid gevonden. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton kwamen zeven en acht tienden te kort op de tijd van Ricciardo. De Mercedes-coureurs werden vierde en vijfde. Hamilton wist wel twee keer in de eerste sector de snelste tijd neer te zetten, maar brak vervolgens beide keren de ronde af.

Uitslag VT2 Azerbeidzjan:

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden