190003_bah_vettel

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training van de Grand Prix van Bahrein. De Duitse coureur van Ferrari kwam al vroeg in de sessie tot een 1:28,846. Alleen teamgenoot Charles Leclerc kwam met een 1:28,881 in de buurt. De rest van het veld volgde op minimaal zes tiende van een seconde. Max Verstappen noteerde dit keer een zesde tijd.

De tweede sessie van de dag begon terwijl de zon boven de woestijn onderging en met de meeste coureurs op de medium compound. Renault-aas Daniel Ricciardo ging als eerste de baan op, voor McLaren-coureur Lando Norris.

Slippertje voor Raikkonen

Kimi Raikkonen zorgde na een minuut of zeven voor het eerste noemenswaardige incident van deze tweede trainingssessie: de Fin spinde direct na het uitkomen van de pitsstraat, duidelijk een geval van te koude banden. Het slippertje zorgde voor de eerste gele vlag van deze sessie.

b6d340b8-cf5e-4a6b-8762-024c05a8bac0_orig
Koude banden voor Kimi Raikkonen (c) Formula 1

Mercedes deelt eerste tikje uit

Al gauw was het echter weer business as usual. Het was Valtteri Bottas die als eerste een snelle tijd liet noteren: 1:30,124. De Fin was daarmee al direct sneller dan Charles Leclerc, de snelste man in de eerste sessie. Verstappen was op dat moment vierde met een tijd van 1:30,295, flink sneller dan zijn snelste tijd in de eerste vrije training.

Maar Ferrari slaat hard terug

Leclerc dook vervolgens onder de 1:30: 1:29,083. De Monegask van Ferrari kon niet lang genieten van zijn snelste tijd. Nog in dezelfde ronde sloeg teamgenoot Vettel terug met een 1:28,942. Beiden zetten hun tijd neer op de rode softs, terwijl de rest van het veld op dat moment nog op de gele medium compound rondreed.

Gasly valt tegen

Niet veel later besloten ook Bottas, Hamilton en Verstappen over te stappen op de rode banden en aan hun kwalificatiesimulaties te beginnen, maar geen van drieën kwam in de buurt van de tijden van het Ferrari-duo. Verstappen verremde zich overigens wel in zijn snelste ronde, dus mogelijk zit daar nog wat verbetering in. Wel opmerkelijk snel was Nico Hülkenberg met een prima vijfde tijd, eveneens op de softe band. Pierre Gasly was het grootste deel van de training onzichtbaar en kwam niet verder dan een twaalfde tijd.

Laatste half uur in het teken van long runs

Na een minuut of vijftig was het gedaan met de echt snelle rondes en begonnen de meeste coureurs met het simuleren van de race, de long runs. Niet meer in actie kwamen beide Alfa Romeo's. De bolides van Raikkonen en Antonio Giovinazzi kampten met waterlekkages.

Vettel zorgt voor gele vlag

Vettel zorgde met nog twintig minuten te gaan voor een gele vlag: de viervoudig wereldkampioen te veel op de kerbs en verloor zijn SF90 in een spin. De Duitser kwam op het midden van de baan zonder schade tot stilstand en kon zijn weg snel vervolgen. In de laatste minuten van deze tweede sessie gebeurde verder weinig vermeldenswaardig.

De tijdenlijst van de tweede vrije training in Bahrein:

D21wC02XQAAOQIi
(c) Formula 1

De derde vrije training is morgen om 13:00 uur Nederlandse tijd en de kwalificatie - uiteraard live te volgen op Grand Prix Radio - start om 16:00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen