180008_bah

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein is een prooi geworden voor Ferrari-coureur Kimi Raikkonen. De Fin bleef onder het kunstlicht van Sakhir stalgenoot Sebastian Vettel met 0,011 seconden voor.

De beide Ferrari's reden zich letterlijk in de schijnwerpers op het Bahrain International Circuit. Al moest de Fin ruim tien minuten voor het einde zijn bolide langs de kant zetten nadat hij de pits had bezocht voor een bandenwissel. Er leek iets mis te zijn gegaan bij het bevestigen van de rechter achterband en dus zette hij de wagen stil langs de kant.

De posities drie en vier waren voor beide Mercedessen, met toch nog enigszins verrassend Valtteri Bottas vóór zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Achter de Zilverpijlen waren het beide Red Bulls met Max Verstappen op de vijfde plek en Daniel Ricciardo zesde. Verstappen moest er duidelijk nog even inkomen na zijn verloren eerste training en vroeg over de boordradio aan zijn team of hij meer rondjes achter elkaar mocht rijden in de eerste fase van de vrije training. Meerdere coureurs moesten wennen aan de baan, de temperatuur en het kunstlicht. Zo was Hamilton voor zijn doen opvallend slordig in bochten, vloog Marcus Ericsson er af en maakte Sergey Sirotkin een spin.

Krachtterm

Ook was er een bijna aanrijding tussen een rustig cruisende Bottas in de Mercedes en Ricciardo in de Red Bull. De Australiër moest om de Fin heen bij het ingaan van bocht 4, terwijl Bottas geen idee had dat Ricciardo daar zat. Uiteindelijk liep het af met een sisser en een krachtterm over de boordradio die men niet alleen 'down under' begrijpt.

Met nog een klein half uur te gaan raakte ook Verstappen even van de baan maar hij kon de RB14 op de sierlijk versierde uitloopstrook uit de muur houden. De Nederlander bezette op dat moment de vijfde plek achter de coureurs van Ferrari en Mercedes.

Morgen krijgt de Red Bull coureur in de derde vrije training nog een kans om zich klaar te stomen voor de kwalificatie en race. Dat zal echter wel weer bij daglicht zijn, de kwalificatie en race zullen onder dezelfde omstandigheden verreden worden als tijdens deze tweede vrije training.

Volledige uitslag VT2 GP van Bahrein:

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen