LEC

De tweede vrije training voor de Grand Prix van België is een prooi geworden voor Charles Leclerc. De coureur van Ferrrari was met een tijd van 1:44.123 de snelste van het hele veld. Sebastian Vettel werd tweede, Valtteri Bottas derde.

Het is Kevin Magnussen die als eerste een tijd klokt, maar de 1.48,560 van de Deen is nog ver verwijderd van de toptijden in de eerste sessie. Verstappen blijft vrij lang binnen, maar rijdt eenmaal buiten direct snelle tijden. In tegenstelling tot in de eerste sessie is Ferrari-coureur Leclerc dit keer al vrij vroeg in de training snel. En ook Hamilton zit er in deze sessie al snel goed bij.

Verstappen verliest vermogen

Met nog een uur te gaan meldt Verstappen over de boordradio dat hij een vreemd geluid hoort en vermogen verliest. De 21-jarige Nederlander wordt direct naar binnen geroepen. Het lijkt voor alle coureurs het sein om naar binnen te komen.

Vijf minuten later gaan de meeste coureurs weer de baan op, waarbij het dit keer Vettel is die het tempo bepaalt: zijn 1:44.753 is twee tienden sneller dan de tweede tijd van Bottas en Hamilton. Lang kan de Duitser niet genieten, een paar ronden later slaat teamgenoot Leclerc keihard terug met een 1:44.123.

Klein foutje Verstappen

Ook Verstappen verschijnt met nog veertig minuten te gaan weer op de baan, op de soft banden. Een echt snelle ronde is hem niet gegeven. De Nederlander maakt een klein foutje in de La Source hairpin en beschadigt daarbij zijn rechter voorband. Hij rijdt door, maar een echt snelle tijd zit er niet meer in. Verstappen blijft voorlopig steken op een zesde plaats, achter beide Ferrari's en Mercedessen, maar ook achter een verrassend snelle Sergio Perez (Racing Point).

Pech voor Racing Point

Met beide auto's in de top tien zien de zaken er voor Racing Point rooskleurig uit, maar het geluk is van korte duur. Met nog een twintig minuten te gaan ruikt Lance Stroll een brandlucht in zijn RP19, waarop het team besluit hem naar binnen te halen. Enkele minuten later hangen er opeens gele vlaggen in Les Combes. De veroorzaker is Perez die prima rondetijden noteert, maar opeens vlammen van onder zijn motorkap ziet lekken. Direct stoppen is het devies, waarop de Virtual Safety Car wordt geactiveerd. Het opruimen van de auto duurt tot het einde van de sessie en dus gebeurt er verder vrij weinig.

Morgen volgen de derde vrije training (12:00 uur) en de kwalificatie (15:00 uur)

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van België

EDOZuxoXUAEvSoh
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen