190010-bra

Sebastian Vettel heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. De Ferrari-coureur was nipt sneller dan teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen.

In tegenstelling tot de eerste sessie was het rond 19:00 uur Nederlandse tijd droog in Sao Paulo. Het teken voor alle coureurs om direct naar buiten te gaan en de verloren tijd van de eerste - verregende - sessie in te halen.

De eerste tijd kwam op naam van Valtteri Bottas: 1.10.812. Direct daarna gingen de rode vlaggen uit ten teken dat er ergens op de baan een ongeluk was gebeurd. Robert Kubica bleek het slachtoffer. De Pool van Williams was in de barrière geklapt, wat tot aanzienlijke aan zijn FW42 leidde.

Na het hervatten van de sessie was het Verstappen die de snelste tijd overnam van Bottas: 1:10.051. Lang kon de Nederlander niet genieten van zijn prestatie, Hamilton was al snel een tiende sneller en niet veel later doken ook de beide Ferrari-coureurs onder de tijd van Verstappen.

Met nog een uur te gaan begon het opnieuw te regenen. Voor veel coureurs het teken om de garage op te zoeken, maar Verstappen bleef stug doorrijden. Toen het niet veel later weer wat droger werd, gingen de topteams verder op de zachte band. Het leidde tot snellere tijden, waarbij ook Verstappen vooraan meestreed.

Twintig minuten voor tijd was het einde sessie voor Pierre Gasly. Er kwam rook uit de motor van de Fransman en hij besloot zijn Toro Rosso aan de kant te zetten.

Daarmee was het niet gedaan met het drama voor Toro Rosso. Een paar minuten voor het einde van de sessie stond opeens Gasly's teamgenoot Daniil Kvyat stil. De Rus was de bandenstapel ingeschoven en ook zijn motor vatte vlam.

De rode vlag die hier op volgde betekende direct het einde van de sessie en dus was het Ferrari boven en Verstappen daar vlak achter.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Brazilië

EJbKOJbWsAEghLL
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden