190009_ger

De tweede vrije training is opnieuw een succes geworden voor Ferrari. Dit keer was het echter niet Sebastian Vettel, maar Charles Leclerc die de snelste tijd liet noteren: 1:13.449. Vettel was tweede, terwijl Lewis Hamilton derde werd. Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

Lando Norris ging om even na drieën als eerste de baan op, maar het was Kevin Magnussen die namens Haas als eerste een tijd liet noteren: 1:16.214. Al snel ging die tijd er aan, Hamilton klokte een 1:14.456 en ook Leclerc, Valtteri Bottas, Vettel en Pierre Gasly waren als snel rapper.

Verstappen laat naar buiten

Max Verstappen besloot na zijn installatierondje lang binnen te blijven: pas na 22 minuten gingen de warmtedekens van de banden en draaide de Nederlander de baan op. Zijn eerste snelle ronde was direct goed voor een derde tijd. Daarbij moet aangetekend worden dat Verstappen op de medium band reed, terwijl er om heen op de hardere band werd gereden.

Optimisme bij Racing Point

Met nog ruim een half uur te gaan was het Vettel die als eerste de grens van de 1:14 doorbrak. De Duitser kwam op zijn thuiscircuit tot een 1:13.573. Opmerkelijk was opnieuw het optreden van Racing Point met Lance Stroll en Sergio Perez zelfs even op P4 en P6. Leclerc onderstreepte niet veel later nog maar eens dat Ferrari ook dit weekend niet onderschat mag worden: 1:13.449.

Verlies van vermogen voor Verstappen

Halverwege de sessie stapte Verstappen over op de zachte compound band. Die test duurde echter niet lang: de Red Bull-coureur meldde over de boordradio een gebrek aan vermogen waarop het team besloot hem binnen te halen. Na een kort oponthoud kon Verstappen weer de baan op om zich direct aan het front te melden.

Grote klapper voor Gasly

Pierre Gasly zorgde met nog een minuut of zeventien te gaan voor een code rood. De Franse teamgenoot van Verstappen, schoot in de laatste bocht voor het opkomen van start-finish van de baan, klapte in een bandenstapel en schoof een eind door over het gras. De RB15 van Gasly liep daar bij flinke schade op, maar hijzelf kon ongedeerd de auto verlaten.

Schermopname-1126
(c) Formula1

Nadat de auto van de onfortuinlijke Fransman was afgesleept, kon het hele spul voor de laatste negen minuten naar buiten, maar de tijden werden niet verbeterd.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Duitsland:

EAaLCFIWkAAqSJV
(c) Formula1

De derde vrije training en kwalificatie zijn morgen om 12:00 en om 15:00 uur. Wil je alles weten over de Grand Prix van Duitsland? Luister dan naar onze podcast Formule 1 aan Tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden