VT2: Snelste tijd en technische problemen voor Verstappen

AP-1WB7PWH351W11_news

Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de tweede vrije training op de Hockenheimring de snelste tijd genoteerd. De Nederlander reed met 1.13,085 een baanrecord en was een paar honderdsten sneller dan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Sebastian Vettel eindigde als vierde, Kimi Raikkonen als vijfde. De training van Verstappen eindigde met een smetje: met nog een half uur te gaan kwam zijn sessie door een technisch probleem ten einde.

Voor Red Bull was het, na Daniel Ricciardo vanmorgen, de tweede training op rij dat het team bovenaan de tijdenlijst te vinden was. Het team verwachtte een lastig weekend op de Hockenheimring, maar de beoogde pijn leek mee te vallen.

Omdat het circuit Red Bull op voorhand niet leek te liggen besloot Ricciardo, die voor alle motorcomponenten op scherp staat, om een aantal motoronderdelen te wisselen. Daardoor weet de Australiër nu al dat hij zondag achteraan zal moeten starten vanwege een gridstraf.

Ricciardo richtte zich daarom niet op het rijden van snelle rondetijden en was vooral bezig met racesimulaties. De teamgenoot van Verstappen kwam daardoor niet verder dan de dertiende tijd.

Motorprobleem Verstappen

Met nog een half uur te gaan meldde Verstappen dat hij "iets vreemds" hoorde bij het terugschakelen. Hij werd vervolgens gesommeerd door zijn team om binnen te komen. Hij had toen al de snelste tijd genoteerd en reed met nog drie minuten op de klok pas weer naar buiten. Het probleem leek toen verholpen te zijn, want Verstappen wist in extremis nog vier rondes te completeren.

VT2hock-700x394
(c) @F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen