AP-214KAA8AN2111_news

Pierre Gasly mag zichzelf de snelste coureur noemen van de tweede vrije training van de Grand Prix van Hongarije. De Franse coureur van Red Bull klokte tijdens een deels verregende sessie een tijd van 1:17.854, nipt sneller dan Max Verstappen (1:17.909) en Lewis Hamilton (1:17.995).

De tweede sessie van de dag begon opnieuw met lichte regen, maar de baan leek aanvankelijk droog genoeg om op slicks naar buiten te gaan. De eerste man op de baan was Valtteri Bottas op de gele compound. De Fin had tijdens de eerste sessie geen meter gereden vanwege een motorwissel en kon de trainingstijd goed gebruiken.

Albon schrijft STR14 af

Na enkele installatierondjes, was er opeens rumoer in Bocht 14. Alexander Albon was daar van de baan geschoten en keihard zijwaarts in de bandenstapel gevlogen. De Thais-Britse coureur kon ongedeerd uitstappen, maar het opruimen van de STR14 kostte enige minuten en gedurende die tijd werd de sessie stilgelegd.

Na de herstart pakte Hamilton gelijk het initiatief met een 1:17.995. Verstappen (1:17.909) en Gasly (1:17.854) doken daar echter gelijk onder. Hamilton gebruikte op dat moment echter de hardste compound, terwijl Verstappen op medium en Gasly op soft stond.

Regen is spelbreker

Met nog een uurtje te gaan begon het wat harder te regenen en was het gedaan met de snelle rondes. Twintig minuten lang verschenen er slechts sporadisch coureurs op de baan, twijfelend tussen nat- of droogweerbanden. Met zo’n 25 minuten te gaan begon het echter serieus te regenen en kon er eenduidig worden gekozen voor de intermediates.

Direct werd het toch weer wat drukker op de Hungaroring. Onder andere Carlos Sainz, Kimi Raikkonen en Verstappen waagden zich aan wat natte rondjes, maar uiteraard werden er geen tijden meer verbeterd. Wel liet Red Bull over de boordradio half schertsend aan Verstappen weten blij te zijn met zijn rondetijden. Die waren in de regen drie seconden sneller dan de rest.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Hongarije:

EA-NB6bXUAAEWEq-1
(c) Formula 1

Luister naar onze podcast F1 aan Tafel voor een voorbeschouwing op de Hongaarse GP:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden