alonso sprint imola

Ook de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan is een prooi geworden voor Mercedes. Opnieuw was Valtteri Bottas de snelste, dit keer met een tijd van 1:27.785. Lewis Hamilton was niet ver weg met een 1:27.885. Max Verstappen werd op een kleine drie tienden derde: 1:28.066.

De tweede vrije training op Suzuka won vanochtend opeens aan belang toen de FIA besloot dat er vanwege tyfoon Hagibis op zaterdag helemaal niet gereden gaat worden. De derde vrije training is geschrapt en de kwalificatie is verplaatst naar zondagochtend. Dit heeft twee consequenties: de teams moeten na deze tweede sessie de auto's al in kwalificatietrim afstellen en - belangrijker - mocht de kwalificatie eventueel toch niet kunnen doorgaan, dan geldt de uitslag van de tweede vrije training als startopstelling.

Omdat er voor het einde van de tweede vrije training wat lichte regen werd voorspeld, was het dan ook zaak dat de coureurs al vroeg in de sessie een snelle tijd neerzetten. Sebastian Vettel troefde als eerste in, direct gevolgd door Verstappen en met nog een klein uur te gaan was daar ook Hamilton. De snelste tijd was echter voor Bottas. De Fin had in het begin van de sessie een momentje, maar leek op een nieuw setje softs opeens te vliegen: 1:27.785.

Met nog een half uurtje te gaan stapten alle teams over op het oefenen van de longruns, voor de juiste raceafstelling. Snellere tijden leverde dat niet op, maar bij Ferrari nam men het zekere voor het onzekere. Met het oog op het eventueel niet doorgaan van de kwalificatie werden Vettel en Charles Leclerc vlak voor het einde van de sessie op de soft compound naar buiten gestuurd voor een snel rondje. Door het drukke verkeer konden ze echter geen toptijden rijden en dus was opnieuw Bottas de baas op Suzuka.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Japan

EGk-WUYXYAE-8ow
(c) Formula 1

De kwalificatie is dus verplaatst van zaterdag naar zondag en dat levert voor die dag de volgende starttijden op:

03:00 uur Kwalificatie
07:10 uur Race

Uiteraard zijn de kwalificatie en race live te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden