VT2 Mexico: Hamilton splitst Red Bulls, Ricciardo snelste

P-20171027-01300_news

Niet Ferrari of Mercedes, maar de Red Bull van Daniel Ricciardo heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Mexicaanse Grand Prix de snelste tijd genoteerd. De Australiër was een tiende sneller dan Hamilton en Max Verstappen. Sebastian Vettel gaf iets meer dan twee tienden toe en zette de vierde tijd op de klokken.

Verstappen moest zijn training twintig minuten voor het eind staken vanwege een motorprobleem. Bang voor een gridstraf hoeven de fans van de Nederlander niet te zijn: hij werkte de sessie af met een oude trainingsmotor.

De training kwam door een schuiver van Romain Grosjean moeizaam op gang. De Fransman, die zijn auto in de eerste training moest afstaan aan Antonio Giovinazzi, raakte zijn Haas-bolide tijdens de eerste run kwijt in de laatste bocht. Hij kon zijn weg vervolgen, maar de flatspot die op zijn band zat deed zijn auto zo hevig trillen dat hij een stuk bodywork verloor. Omdat het puin van de Haas moest worden weggehaald werd de sessie tien minuten stilgeled. De auto van Grosjean was dusdanig beschadigd dat zijn optreden vrijdag beperkt bleef tot drie rondjes.

Hamilton

Toen het asfalt weer werd vrijgegeven ging ook Lewis Hamilton de fout in. De aanstaand kampioen spinde in de rondte, raakte niets en kon na een check in de pits zijn weg vervolgen. Het was een zeldzaam foutje van de Brit die dit weekend zijn vierde wereldtitel kan veroveren.

Ook voor Sebastian Vettel verliep de tweede training allesbehalve vlekkeloos. Kort nadat Hamilton in de rondte ging reed zijn enigste concurrent in de strijd om de wereldtitel langzaam over het asfalt. Vettel meldde dat er 'iets zuurs' brandde in zijn stoel. Hoogstwaarschijnlijk was zijn brandblusser afgegaan.

https://twitter.com/PatrickMoeke/status/923994414464294917

De problemen bij Vettel waren van korte duur. Hij kon de training hervatten en werkte de sessie zonder andere problemen af.

Wat de tijden betreft zaten Red Bull, Mercedes en Ferrari dicht bij elkaar. Na Vettel eindigde Kimi Raikkonen op de vijfde plaats, Valtteri Bottas werd zesde. Het verschil tussen de top zes was slechts een halve seconde wat veelbelovend is voor de rest van het weekend.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden