EHv-O4CX0AUdyRd

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico heeft een snelste tijd opgeleverd voor Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen uit Duitsland bleef op het Autodromo Hermanos Rodriguez Max Verstappen en Charles Leclerc voor.

Verstappen direct snel

De sessie wordt geopend door beide Alfa Romeo-coureurs direct gevolgd door de rest van het veld. Ook Verstappen zoekt - in tegenstelling tot in de eerste sessie - snel de baan op om zoveel mogelijk data te verzamelen. Dit leidt al snel tot de tweede tijd van deze training, maar niet veel later zetten Ferrari-coureurs Vettel en Leclerc een tandje bij.

Crash van Albon

Na een kwartier gaan opeens de rode vlaggen uit. Red Bull-coureur Albon is er in Bocht 7 hard vanaf gegaan en heeft zijn RB15 in de muur geparkeerd.

De crash betekent het einde van de vrije training voor de ongedeerde Brits-Thaise coureur en een tien minuten durende onderbreking van de sessie.

Sessie hervat, veel drukte op de baan

Met nog ruim een uur te gaan wordt de baan weer vrijgegeven en omdat er ook in de eerste vrije training door een vochtige baan niet optimaal is getest, gaat iedereen direct weer naar buiten. Vooral Hamilton en Bottas laten zich nu gelden, maar de beide Mercdes-coureurs kunnen geen potten breken. Sterker nog: de Fin is wat al te overmoedig en spint.

Om de pijn te verzachten: Bottas is niet de enige, ook een aantal andere coureurs onder wie Carlos Sainz en Kevin Magnussen hebben moeite hun auto op de baan te houden.

Verstappen en Ferrari wisselen stuivertje

Verstappen blijft wel op de baan en evenaart de snelste tijd van Vettel. Beide coureurs klokken een 1:17.960. Ook Pierre Gasly rijdt opvallend hard, de Toro Rosso-coureur staat zelfs even derde op de tijdenlijst. Maar dan vindt men bij Ferrari het welletjes: Leclerc duikt als eerste laag in de 1:17 en vervolgens is het aan Vettel om een ziedende 1:16.607 te rijden. Verstappen laat dit niet over zijn kant gaan en rijgt de snelle sectoren aaneen. Hij komt met een tijd van 1:16.722 tot op een tiende van Vettel.

Toro Rosso zit er goed bij

Inmiddels zijn ook de beide Mercedessen op stoom gekomen, maar Bottas en Hamilton blijven ook op de zachte compound wat achter. Wel zijn ze voorbij aan de beide Toro Rosso's die er met een zesde en zevende plaats prima bij zitten.

Met nog een kwartier te gaan beginnen de teams aan de long runs. Daarin testen ze de verschillende bandenstrategieën voor de race en dus worden de tijden niet meer verbeterd.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Mexico

kwalijapan-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden