VT3 Australië: Sebastian Vettel snelste op opdrogende baan

180048-test-barcelona-giorno-6-vettel

Sebastian Vettel heeft de laatste vrije training voor de Grand Prix van Australië afgesloten als snelste. Op een opdrogende baan zette de Duitser als een van de weinige coureurs een tijd neer op de ultrasofts. Kimi Raikkonen pakte de tweede tijd en Sauber-coureur Marcus Ericsson werd derde.

Tijdens de derde vrije training was het droog, maar de sessie begon wel met een natte baan. Het eerste kwartier van de training werd dan ook gebruikt door de coureurs om de baan te verkennen op de regenband en de intermediates.

Na twintig minuten werden de eerste tijden op de klokken gezet. Max Verstappen was een van de eerste coureurs op intermediates met een snelle tijd. De Nederlander was met zijn eerste ronden op het natte asfalt ruim sneller dan de rest. Na enkele ronden vond de Red Bull-coureur het mooi geweest en zette zijn bolide in de pitbox.

Terwijl Verstappen in de pitbox stond, reden op een opdrogende baan de coureurs steeds snellere tijden. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Brandon Hartley en Fernando Alonso doken daardoor al weer snel onder de tijd van Verstappen.

Met nog een kwartier op de klok hadden veel coureurs het wel voor even gezien en werd het steeds rustiger op het circuit. In de slotfase kwamen nog een aantal coureurs de baan op. Ook Verstappen kwam nog het asfalt op en de Red Bull-coureur zette nog een scherpe tijd neer op intermediates. Hij leek de training als snelste af te sluiten, maar achter de Nederlander gingen Vettel, Raikkonen en Ericsson nog met ultrasofts het asfalt op en waren op de droogweerbanden ruim sneller dan de Nederlander.

Uitslag derde vrije training:

[php slug=zweeler]

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen