190013_azerb

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft een snelste opgeleverd voor Charles Leclerc. De Ferrari-coureur was in Baku nipt sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Max Verstappen werd derde.

Aan de sessie deden alle twintig coureurs mee, dus ook George Russell die gisteren de krantenkoppen haalde met zijn zware crash. De monteurs van Williams wisten de reserveauto van de Engelsman op tijd in elkaar geschroefd te krijgen.

Max Verstappen deed al vroeg een installatierondje, maar ging weer naar binnen om zich het eerste kwartier niet met de sessie te bemoeien. De eerste geklokte tijd kwam op naam van Red Bull-teamgenoot Pierre Gasly: 1:49.815. Al gauw doken meerdere coureurs hieronder. Leclerc deed een 1:44 op de rode band, terwijl de Mercedes-coureurs onderweg waren op de hardere gele compound en tijden noteerden in de 1:45. Niet lang daarna draaiden Leclerc en teamgenoot Vettel de gaskraan nog verder open en lieten beide Ferrari-coureurs een 1:42 optekenen. Opvallend was het optreden van beide Toro Rosso-rijders: Alex Albon stond lang op P4, terwijl Daniil Kvyat enige tijd op een zesde stek vertoefde.

In tegenstelling tot gisteren verliep de derde vrije training vrij rustig en zonder al te grote incidenten. Met de kwalificatie niet ver verwijderd, leken de meeste coureurs vooral te opteren voor het heel houden van de auto. Aan het einde van de sessie waagden de meeste rijders zich nog wel even aan een simulatie van de kwalificatierondje.

Dit leverde voor Leclerc en Vettel een verbetering op naar een tijd van respectievelijk 1:41.604 en 1:41.802. Ook Verstappen verbeterde zich flink naar een derde plaats, maar de Nederlander bleef met een 1:42.852 op flinke afstand van beide Ferrari's.

Tijdenlijst derde vrije training Grand Prix van Azerbeidzjan:

D5J6fP5WwAAQ3nA
(c) Formula 1.com

De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan begint om 15:00 uur Nederlandse tijd. Het commentaar van Olav Mol is live te beluisteren op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen