VT3 Bahrein: Kimi Raikkonen weer de snelste, Verstappen naar P2

180015_bah

Kimi Raikkonen heeft in de derde vrije training op het circuit van Bahrein de snelste tijd neergezet. Max Verstappen gaf een halve seconde toe op de Fin en zette de tweede tijd op de klokken. Daniel Ricciardo was iets langzamer dan de Nederlander en pakte de derde plaats.

De training kwam langzaam op gang. Nadat de coureurs hun installatieronde hadden gereden bleef het even stil op de baan. Met nog veertig minuten op de klok werden de eerste tijden neergezet. Mercedes was in de eerste run snel. Valtteri Bottas reed in het eerste half uur de snelste tijd. Teamgenoot Lewis Hamilton volgde op een tiende.

Sebastian Vettel had wat problemen bij aanvang van zijn eerste run. Een stuk van het bodywork zat los, waardoor hij onverrichter zake zijn pitbox weer op moest zoeken. Nadat de problemen waren opgelost, liet de Duitser zien dat Ferrari snel is op het circuit van Bahrein. Hij dook in zijn eerste snelle ronde onder de snelste tijd van Bottas.

Red Bull Racing

Red Bull Racing bleef lang binnen. Verstappen en Ricciardo kwamen pas na een half uur vrije training in actie. De eerste run van de Nederlander was prima en goed voor een derde tijde tijd. Ricciardo maakte een foutje in de laatste bocht en moest ruim een seconde toegeven op zijn teamgenoot.

Raikkonen zette daarna de toon in de tweede run en lijkt goede papieren te hebben om vanmiddag poleposition te pakken. De Fin dook bijna een seconde onder de tijd van Vettel. Mercedes kon niet antwoorden, want zowel Hamilton als Bottas maakten een fout in hun snelle ronde en bleven ruim boven de tijd van de Ferrari-coureur. Ook Vettel kon de tijd van zijn teamgenoot niet aanvallen, want de Duitser bleef in de slotfase van de training binnen.

Ook Verstappen en Ricciardo konden niet in de buurt komen van Raikkonen. De Nederlander zette wel de tweede tijd op de klokken, maar moest wel een halve seconde toegeven op de tijd van de Ferrari-coureur. Verstappen was nipt sneller dan teamgenoot Ricciardo.

De kwalificatie gaat zaterdag om 17.00 uur van start en is live te volgen op onze zender.

Uitslag VT3 Bahrein:

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen