1900011_bel-1

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van België heeft een snelste tijd opgeleverd voor Charles Leclerc. De Ferrari-coureur scoorde een 1:44.206 en was daarmee 0.451 seconden sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Derde vandaag werd Valtteri Bottas: 1:44.703. Max Verstappen werd vijfde met een 1:45.312.

Lando Norris gaat even na twaalven als eerste de baan op, direct gevolgd door Kimi Raikkonen en Kevin Magnussen, maar verder hebben weinig coureurs haast om naar buiten te gaan. Max Verstappen heeft zelfs nog even tijd om met teambaas Christian Horner en race-engineer Gianpiero Lambiase bij te praten.

Nieuwe oude motor voor Perez

Sergio Perez heeft een oudere specificatie van de Mercedes-krachtbron in zijn RP19 laten schroeven. De Racing Point-coureur zag gisteren zijn tweede vrije training letterlijk in rook opgaan toen zijn auto vlam vatte.

Kubica noteert eerste tijd

De eerste tijd komt pas na ruim tien minuten op de klokken. Robert Kubica zet een bescheiden 1:50.877 neer. Uiteraard houdt die tijd niet lang stand: Leclerc op softs vermorzelt die tijd niet veel later: 1:44.789 en Sebastian Vettel duikt daar - eveneens op de rode soft - nog weer onder: 1:44.657.

Gasly verliest spiegel

Pierre Gasly meldt na 23 minuten over de boordradio dat het glas in zijn linker achteruitkijkspiegel ontbreekt.

Na 25 minuten vindt ook Max Verstappen het tijd om het asfalt op te zoeken. De Nederlander noteert in zijn eerste snelle ronde een zevende tijd.

Zware crash van Hamilton zorgt voor code rood

Niet veel later maakt Lewis Hamilton een van zijn zeldzame fouten. Hij verliest in de bocht Fagnes zijn W10 en knalt keihard de bandenstapel in. De wedstrijdleiding besluit direct tot een code rood. Hamilton lijkt ongedeerd uit de auto te komen, maar de schade aan met name de linker voorkant van zijn bolide is aanzienlijk.

De auto van Hamilton wordt snel weggehaald, maar het herstel en controle van de barrière vergt enige tijd en dat is slecht nieuws voor de coureurs. De crash schopt het toch al krappe schema van de teams in deze korte training in de war.

Race tegen de klok

Met nog 13 minuten te gaan, wordt de baan weer vrijgegeven en direct gaan alle coureurs naar buiten. Leclerc verbetert de snelste tijd naar 1:44.206, ruim vier tienden sneller dan zijn teamgenoot. Verstappen verbetert zich naar een vijfde tijd, maar een plek in de top drie zit er vandaag niet voor hem in.

Tijdenlijst derde vrije training Grand Prix van België

EDSzKAdW4AAQgrc
(c) Formula 1

De kwalificatie voor de Grand Prix van België start vanmiddag om 15:00 uur en is uiteraard rechtstreeks te beluisteren via Grand Prix Radio. Uiteraard kan dat ook via de app, DAB+ en op en rond het circuit Spa-Francorchamps via de 92.0 FM.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen