AP-1VWTJ1PS91W11_news

Max Verstappen heeft ook in de derde vrije training van de Grand Prix van Canada de snelste tijd gereden. De Nederlander was nipt sneller dan Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Kimi Raikkonen zette op de hypersofts de toon in de openingsfase van de derde vrije training. De Fin was direct snel. Teamgenoot Sebastian Vettel ging net als zijn teamgenoot al vroeg voor snelle rondetijden en volgde eerst op enkele tienden. Na een paar ronden verbeterde de Duitser de tijd van Raikkonen en zette hij de rapste tijd op de klokken.

Ultrasoft

Mercedes en Red Bull Racing gingen voor een andere opbouw van de training. Daniel Ricciardo, Verstappen, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton startten de training op ultrasofts. Voor de Mercedes-coureurs was het dus nog even wachten op de eerste kennismaking met de hypersofts op het Circuit Gilles Villeneuve.

Op de ultrasofts gaven Bottas en Hamilton weinig toe op de tijden van de Ferrari's op de zachtste compound. Ook Verstappen deed het prima op de paarse band en moest maar enkele tienden toegeven op Hamilton die de snelste was op de ultrasoft.

Na een half uur stapte Ricciardo over op de hypersofts. De eerste ronde van de Australiër was nipt langzamer dan de tijd van Verstappen op ultrasofts. Met nog 25 minuten te gaan ging ook Mercedes eindelijk naar buiten op de hypersoft. De eerste run op de roze band van het weekend voor het Duitse team kwam op naam van Bottas. Deze ronde viel wel wat tegen en hij moest een halve seconde op de tijd van Raikkonen toegeven. De Fin dook vlak daarvoor als eerste dit weekend onder de 1:12.0. Niet veel later deed Vettel hetzelfde en pakte de eerste tijd af van zijn teamgenoot.

Met nog vijftien minuten te gaan kwam Hamilton ook op hypersofts op het asfalt. Waar Bottas bleef steken op een halve seconde kwam de Brit dicht in de buurt van de tijden van Ferrari. Hij moest slechts 0,058 toegeven. Verstappen ging na Hamilton ook naar buiten voor een snelle run op de zachtste band van Pirelli. Net als in VT1 en VT2 pakte de Nederlander de snelste tijd en zette een 1:11.599 op de klokken. Hij was daarmee 0,049 en 0,051 sneller dan de Ferrari-coureurs. Hamilton volgde op een tiende.

Uitslag derde vrije training:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden