180022_cina

Sebastian Vettel heeft de derde vrije training van de Grand Prix van China afgesloten als snelste. Teamgenoot Kimi Raikkonen pakte de tweede plaats en Valtteri Bottas kwam tot een derde tijd. Max Verstappen werd in de afsluitende training vierde.

Tijdens de derde vrije training waren er veel incidenten. Ook in deze training hadden coureurs weinig grip en veel moeite om de auto op de baan te houden. Met name in bocht veertien schoten veel coureurs te ver door.

Wereldkampioen Lewis Hamilton had het ook lastig en het lukte hem niet om een foutloos rondje te rijden. De Brit ging regelmatig van de baan en had de mooiste spin van de sessie. De Mercedes-coureur moest in VT3 genoegen nemen met een vijfde tijd.

Red Bull Racing

Voor Red Bull was het een lastige ochtend. Daniel Ricciardo moest zijn bolide, met een grote rookpluim, naast de baan parkeren. De Australiër had op dat moment nog maar enkele ronden gereden op softs en sloot de sessie daardoor af als vijftiende.

Ook Verstappen was niet tevreden over zijn training. De Nederlander zette wel een vierde tijd neer, maar meldde over de boordradio dat hij problemen met de krachtbron had. Hij moest dan ook bijna een seconde toegeven op de snelste tijd van Vettel.

Uitslag VT3 China:

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden