AP-1W2GQ4K5N2111_news

De derde vrije training van de Grand Prix van Frankrijk heeft door regen weinig actie opgeleverd. Na tien minuten ging het hard regenen, waardoor de coureurs weinig kilometers konden maken. Valtteri Bottas sloot de training af als snelste.

Onder dreiging van regen gingen veel coureurs direct de baan op. Al snel vielen enkele druppels naar beneden, maar het duurde tien minuten voordat het echt nat werd op Circuit Paul Ricard. Valtteri Bottas had op dat moment de snelste tijd achter zijn naam. Carlos Sainz en Charles Leclerc volgden de Fin op plaats twee en drie. Max Verstappen was wel even buiten, maar kon geen tijd neerzetten.

De regen hield de hele sessie aan, waardoor het lang stil bleef op het circuit. Met nog tien minuten in de sessie gingen Fernando Alonso en Lance Stroll op de regenband de baan op. Sergej Sirotkin, Charles Leclerc, Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly en Brendon Harley gingen later ook nog even de natte baan op, maar zij konden op het natte asfalt geen serieuze tijden noteren.

De kans dat het ook tijdens de kwalificatie regent, die zaterdag om 16.00 uur van start gaat, wordt door het officiele F1-weerstation Ubimet geschat op 50%.

Uitslag VT3 Frankrijk:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden