M174511

Lewis Hamilton heeft tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Japan de snelste tijd neergezet. De sessie verliep niet helemaal droog. Na vijftien minuten in de training begon het te regenen.

Onder de dreiging van regen was het direct druk op het circuit van Suzuka. Alle teams waren vroeg buiten om een aantal ronden op een droge baan te rijden. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel waren in het eerste kwartier de snelsten. Achter het Italiaanse team pakte Valtteri Bottas de derde tijd. Max Verstappen sloot aan op de vierde plaats. Wereldkampioen Hamilton klokte voor de regenbui de twintigste tijd. De Brit had geen foutloze ronde waardoor hij op de laatste plaats op de tijdenlijst was te vinden.

Wind

Met nog 35 minuten te gaan was er weer actie op de baan. Bottas was de eerste die het weer probeerde toen het droog werd. Door de harde wind droogde de baan snel op en volgden de andere coureurs het voorbeeld van de Fin.

In het laatste kwartier was het wederom erg druk op de baan. De Ferrari-coureurs hadden wat moeite om hun auto op de baan te houden. Raikkonen schoot door het gras en Vettel ging ook iets te wijd.

In de slotfase gingen de coureurs er nog even voor zitten. Eerst pakte Vettel P1 en niet veel later verbeterde Hamilton de snelste tijd naar 1:29.599. Verstappen ging ook sneller in de slotfase en zette de vierde tijd neer. Hij gaf zeven tiende van een seconde toe op de Mercedes-coureur.

Code rood

Met nog twee minuten in de training zorgde Nico Hulkenberg voor een rode vlag. De Duitser zette zijn Renault in de bandenstapels. Hiermee was de training voor de coureurs  over.

Uitslag derde vrije training:

De kwalificatie is vanochtend om 8:00 uur live op Grand Prix Radio te beluisteren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden