M136188

In een drukke en rommelige derde vrije training voor de Grand Prix van Japan heeft Valtteri Bottas de snelste tijd gereden. Lewis Hamilton zette de tweede tijd neer. Max Verstappen kwam niet in de buurt van de Mercedessen en eindigde als vierde.

Het lijkt er op dat Mercedes de zaken het beste voor elkaar heeft op het circuit van Suzuka. Hamilton en Bottas zetten hun snelste tijd neer op de soft-band. Alle andere coureurs deden dit op supersoft en kwamen niet aan de tijden van de Mercedes-coureurs.

Voor Ferrari was het geen makkelijke training. Sebastian Vettel gaf ruim drie tienden toe op de snelste tijd van Bottas. Teamgenoot Raikkonen kwam niet verder dan de laatste plaats door een crash.

Code rood

Als de lichten op groen gaan is het gelijk druk op de baan. Teams en coureurs willen de verloren tijd van de verregende tweede vrije training goedmaken. Mercedes gaat direct snel en domineert de hele sessie.

Met nog 35 minuten te gaan wordt het heel rommelig. Het is eerst Valtteri Bottas die de vangrail raakt en een code rood veroorzaakt. Als alle rommel van de baan is weggehaald en de sessie weer van start gaat, wordt de vrije training weer heel snel stilgelegd. Nu is het Kimi Raikkonen die in het grind staat. De tweede code rood is een feit.

Teams verliezen hierdoor belangrijke tijd. Door beide rode vlag-situaties hebben zij vijftien minuten minder op het asfalt om de juiste afstelling voor de kwalificatie en de race te vinden. Door de verloren tijd is er daarna constant actie op de baan.

https://twitter.com/F1/status/916514191606984705

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen