VT3 Mexico: Max Verstappen wederom snelste in Mexico

AP-1WDEH9RF12511_news

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Max Verstappen stelde zijn snelste tijd in de allerlaatste minuut nog scherper met een 1:16,284 en deed dat bovendien onder totaal andere omstandigheden dan de eerste en de tweede training, waarin hij ook reeds de snelste was. Het had namelijk de hele nacht geregend in Mexico-Stad.

Op een tamelijk natte baan met ook veel droge stukken reden de meeste coureurs eerst een installatierondje op de blauwe regenbanden. Compleet andere omstandigheden dus dan de eerste en tweede vrije training dus, waarin de Red Bull’s van Verstappen en Daniel Ricciardo domineerden. Daarna bleef het lange tijd stil op de baan, volgens een berichtje van Lewis Hamilton op social media vanwege het feit dat Pirelli de teams geen extra setje banden gunde voor deze condities. Na 27 minuten kwam Sebastian Vettel de baan op metv de groene regenband voor wat ook een installatierondje bleek.

Fernando Alonso vertrok met iets meer dan een half uur op de klok op de roze hypersofts. De Spanjaard gaf over de boordradio aan tevreden te zijn over de condities en zette vervolgens als eerste coureur een tijd. De tweevoudig wereldkampioen reed op het inmiddels nagenoeg droge Autódromo Hermanos Rodríguez een 1:21,213. Piere Gasly was de tweede coureur die een tijd zette maar kwam in de Toro Rosso niet dichter dan 4,182 seconde bij Alonso.

Kimi Raikkonen stelde de snelste tijd vervolgens scherper met een 1:20,785 terwijl ook Stoffel Vandoorne de baan op kwam. De Belg reed 0,437 van de tijd van Raikkonen af en was dus de voorlopig snelste op de rap opdrogende baan. Charles Leclerc reed vervolgens een 1:18,952 en gaf de coureurs daarmee een nieuw ijkpunt, terwijl de helft van het veld met nog iets minder dan 18 minuten te gaan een tijd had gezet. Het was Valtteri Bottas die vervolgens een 1:18,839 liet noteren, voor Leclerc, Raikkonen en Vandoorne.

De coureurs duikelden vervolgens over elkaar heen qua tijd omdat de baan nu eenmal droger en droger werd. Sebastian Vettel dook onder de 1 minuut 18 met een 1:17,836 terwijl Max Verstappen daar 0,082 seconde achter bleef terwijl plotseling Bottas temidden van de tribunes in het Foro Sol stadion stilviel met een hydraulisch probleem. Het zorgde voor een virtuele gele vlag situatie terwijl de tijd gewoon doortikte. Er was op dat moment iets minder dan een kwartier te gaan in VT3.

Ook Hamilton waagde een poging met nog een kleine acht minuten te gaan. Leclerc had ondertussen met de Sauber de snelste tijd gereden in 1:17,059 waar de viervoudig wereldkampioen 0,666 seconde op moest toegeven met een voorlopig tweede plek. Alle coureurs die een tijd hadden gezet deden dat overigens op de roze hypersofts. Alleen Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo hadden tot op dat moment nog geen tijd gezet.

Verstappen reed vervolgens de snelste tijd met een 1:16,385 gevolgd door Hamilton die hem op 0,153 seconde wist te naderen. Vettel kwam tot 0,259 seconde van de Nederlander, terwijl Ricciardo uiteindelijk een vierde tijd liet noteren op 0,643 seconde van zijn teamgenoot. Verstappen sloot de derde vrije training echter indrukwekkend af door de snelste tijd te verbeteren naar een 1:16,284.

Zal de Nederlander ook vanavond kunnen imponeren en wellicht de eerste poleposition uit zijn loopbaan pakken en daarmee het record van jongste polesitter ooit? Vanavond om 20.00 uur start de kwalificatie en weten we een uurtje later het antwoord. De kwalificatie is uiteraard live te volgen via Grand Prix Radio met live commentaar van Olav Mol.

181027_AUS_Miller-e1540623561538
Jack Miller. Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden