Lec

Charles Leclerc heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Rusland de snelste tijd neergezet. De Ferrari-coureur klokte 1:32.733, drie tienden sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Lewis Hamilton werd derde, Max Verstappen vijfde.

Alex Albon klokt na vijf minuten in een bewolkt, maar droog Sotsji als eerste een tijd: 1:37.881, nog flink verwijderd van de snelste tijden van gisteren. Albon's teamgenoot Verstappen blijft voorlopig nog even binnen.

Langzaam maar zeker komen steeds meer coureurs de baan op, onder wie beide Ferrari-azen. Leclerc en Vettel klokken direct de snelste tijden.

Opnieuw problemen voor Kvyat

Ruim twintig minuten na aanvang van de sessie staat opeens Daniil Kvyat stil. De Rus laat over de boordradio weten dat hij - net als gisteren - een motorprobleem heeft. De virtual safety car wordt ingezet om de auto van de Rus veilig van de baan te krijgen.

Als het licht weer op groen gaat verbetert Leclerc op softs de snelste tijd naar 1:33.906. Verstappen is inmiddels ook op de baan en klokt een vierde tijd: 1:34.837. De Nederlander doet dat op de medium compound band.

Kwalificatiesimulaties

In het laatste kwartier van deze vrije training wagen de coureurs zich aan het testen van de instellingen voor de kwalificatie en dat levert snelle tijden op. Zo verbetert Leclerc zich naar 1:32.733 en duiken Hamilton, Vettel en Valtteri Bottas in de 1:33's.

Verstappen beschadigt vloer RB15

Ook Verstappen heeft de snelle zachte banden ondergeschroefd, maar besluit voordat hij zijn tijd kan verbeteren om weer naar binnen te gaan. Uit de onboard-beelden blijkt dat de Nederlander in de laatste sector over een kerbstone rijdt en zijn vloer beschadigt.

In de laatste minuten worden de tijden niet meer verbeterd en dus is Leclerc opnieuw de snelste.

Tijdenlijst derde vrije training Grand Prix van Rusland:

EFiyWZdXoAIDee_
(c) Formula 1

De kwalificatie start om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden