Ho-Pin Tung: 'Cruciale laatste race voor de zomerstop'

WilliamsF1_8003_HiRes

Weinig tijd voor de coureurs om bij te komen: na een hectische Grote Prijs van Duitsland staat komende zondag alweer de 34ste Grote Prijs van Hongarije op het programma.

Op een erg technisch circuit, aldus onze analist Ho-Pin Tung: "een old school circuit, vooral enorm krap en bochtig. Vroeger was bij zo’n relatief langzaam circuit de mechanische grip een bepalende factor, maar tegenwoordig blijkt aerodynamica enorm belangrijk. Vooral omdat de hedendaagse auto’s aerodynamisch bij reeds lage snelheden zo enorm efficiënt zijn. Door het bochtige karakter in combinatie met de vrijwel altijd hoge temperaturen is het fysiek erg pittig."

Die hoge temperaturen konden wel eens een belangrijke factor zijn komend weekend, aldus Tung, zeker bij Mercedes: "We weten inmiddels dat de koeling op hun auto niet voldoende is voor deze hoge temperaturen waardoor ze vermogen moeten terugschroeven. Dat gezegd hebbende weten we natuurlijk dat Mercedes superieur is in relatief langzame bochten en daar zijn er veel van in Boedapest."

Ook Max Verstappen moet in de gaten worden gehouden op de Hungaroring: "Red Bull is sterk in tractie en heeft daarom goede kaarten in handen mits ze niet opnieuw last zullen hebben van het turbolag-probleem."

Hoe dan ook, de race in Hongarije is een belangrijke, voorspelt Tung: "Het is de laatste race voor de zomerstop van vier weken en in die vier weken mag er niet gewerkt worden. Dus met een goed resultaat de lange break ingaan is cruciaal voor het gevoel voor de tweede seizoenshelft."

De volledige preview van Tung op de Grand Prix van Hongarije is te horen op Grand Prix Radio.

En ook in onze podcast F1 aan Tafel blikken we vooruit op de race op de Hungaroring:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden