Waanzinnige kwalificatie Russell op mediumband in Oostenrijk

WilliamsF1_48350_HiRes

George Russell wist in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk Q3 te behalen en daar bleef het niet bij. Hij pakte de negende startplaats voor Lance Stroll.  De Brit was na afloop zichtbaar tevreden met het waanzinnige resultaat op de mediumband.

Russell bezorgde Williams de beste kwalificatie sinds Felipe Massa in 2017. "Ik heb er geen woorden voor", liet Russell tegenover Ziggo Sport weten. "Ik ben niet meer zo opgewonden geweest sinds de laatste race die ik won. Q3 is altijd een bijzondere prestatie voor ons, maar ook nog op de mediumbanden, dat is echt geweldig."

Start op mediumbanden

Russell vroeg via de radio grappend aan het team of de ronde misschien te snel was. Hij gaf tegenover Jack Plooij aan dat het lastig was omdat hij en het team denken dat de zachte band een drama zal zijn in de race. "We dachten, het ergste wat je kunt doen is Q3 ingaan op de zachte banden. Maar toen deden de AlphaTauri's en de Aston Martins dat wel, misschien weten zij iets wat wij niet weten. We gaan het zien", grapte Russell.


Al na het behalen van Q3 was de Brit enorm blij zo was te horen via de boardradio. Op mediums door naar Q3 had Russell niet verwacht. Uiteindelijk wist de Williams-coureur ook nog Lance Stroll achter zich te houden in Q3 en zal hij door de eventuele straffen voor Sebastian Vettel en Valtteri Bottas waarschijnlijk nog iets verder naar voren mogen starten.

Russell zelf gaf ook aan dat hij er vanuit gaat dat hij als achtste zal starten, omdat hij een straf voor Vettel verwacht. "We hebben de AlphaTauri's voor ons op de zachte banden, punten scoren is het minste wat we moeten doen. Het maakt me niet uit dat ik als achtste start, ik wil naar voren komen."

Toekomst

Plooij probeerde aan het einde van het interview nog even te peilen of de goede prestatie van de Brit er misschien mee te maken had dat hij al een goede deal heeft voor een stoeltje in 2022. "We houden het hierbij", sloot Russell het gesprek af zonder iets te verklappen.

Update: Sebastian Vettel heeft inderdaad een gridstraf gekregen na het incident met Fernando Alonso in de kwalificatie. Hierdoor zal Russel de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de achtste positie aanvangen.

Lees ook: Sergio Pérez: “Het was hard werken”

Lees ook: Verstappen na pole Oostenrijk: “Q3 was gewoon klote”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Oostenrijk: VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden