Waarom gebruiken Formule 1-teams aerorakes en flow-vis?

door Amber Buwalda
Premium update
aerorakes red bull
Premium update

De Formule 1 is een complexe sport en bevat allerlei technische aspecten. In de rubriek Technical Tuesday legt Grand Prix Radio alles haarfijn voor je uit. De motor, de remmen, windtunnels, alles komt voorbij. Deze week kijken we naar het gebruik van flow-vis en aerorakes op een Formule 1-auto.

Grote kans dat je het al eens een keer voorbij hebt zien komen: de neonkleurige verf of metalen aerodynamische rekjes op een Formule 1-auto. Deze tools, beter bekend als flow-vis en aerorakes, worden gebruikt om data te verzamelen. Ze worden vooral gebruikt in de wintertests voorafgaand aan het seizoen, maar kunnen ook waardevolle data leveren voor een specifiek raceweekend. Daarom worden deze meetmethoden soms ook gebruikt in de vrije trainingen. Formule 1-teams hopen met deze tools zoveel mogelijk cruciale gegevens over de luchtstroom en luchtdruk te verzamelen.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Amber Buwalda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden