Wanneer pakt Hamilton zijn zesde wereldtitel?

Lewis-Hamilton-2

Lewis Hamilton gaf vorige week zelf aan dat hij niet verwacht in Mexico de wereldtitel Formule 1 te pakken. Toch is het niet helemaal ondenkbaar dat de Brit op het Autodromo Hermanos Rodriguez zijn de zesde titel behaalt.

Met nog vier races op het programma heeft Hamilton alleen nog iets te vrezen van zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin verkleinde dankzij zijn zege in Japan de achterstand met Hamilton naar 64 punten. Om de wereldtitel te grijpen moet Hamilton 14 punten meer scoren dan Bottas. Dat lukte de Brit dit seizoen slechts een keer, in Hongarije. Hamilton won de race en de Fin eindigde als achtste.

Scenario's

Als Hamilton zondag in Mexico de race wint en een bonuspunt pakt voor de snelste ronde, dan is hij wereldkampioen zolang Bottas niet in de top drie eindigt. Mocht Hamilton de race winnen zonder dat extra punt voor de snelste ronde dan moet Bottas als vijfde of lager worden afgevlagd.

Indien Hamilton als tweede eindigt en Bottas achtste wordt dan is Hamilton kampioen als Bottas geen bonuspunt pakt.

Mocht Hamilton als derde eindigden dan is de Brit wereldkampioen als hij daarnaast ook nog een bonuspunt pakt en Bottas als negende over de finish gaat. En als Hamilton als derde eindigt dan pakt hij de titel als Bottas als tiende eindigt en geen bonuspunt voor de snelste ronde behaalt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden